Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intrakat: Αποκοπή μερίσματος 0,08 ευρώ από 28/6

Τη διανομή μερίσματος 0,08 ευρώ ανά μετοχή αποφάσισε η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας Intracom Κατασκευές, που πραγματοποιήθηκε σήμερα 27 Ιουνίου 2005. Στόχος η δημιουργία ενός ενισχυμένου εταιρικού σχήματος μέσω της συγχώνευσης με απορρόφηση της Intramet από την Intrakat.

Intrakat: Αποκοπή μερίσματος 0,08 ευρώ από 28/6
Τη διανομή μερίσματος 0,08 ευρώ ανά μετοχή αποφάσισε η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας Intracom Κατασκευές, που πραγματοποιήθηκε σήμερα 27 Ιουνίου 2005.

Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι κ.κ. μέτοχοι κάτοχοι μετοχών της εταιρίας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών της 27/06/2005.

Από την 28/06/2005 οι μετοχές της εταιρίας διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα απολήψεως μερίσματος επί των κερδών της χρήσεως 2004.

Όσον αφορά στην καταβολή του μερίσματος, θα ξεκινήσει την 26η Αυγούστου 2005 και θα διενεργηθεί από την Εθνική Τράπεζα, μέσω των εξουσιοδοτημένων χειριστών των δικαιούχων μετόχων στο Σ.Α.Τ.

Η γ.σ. ενέκρινε την εκλογή νέου δεκαμελούς Διοικητικού Συμβουλίου, με πενταετή θητεία, αποτελούμενο από τους κ.κ. Σωκράτη Κόκκαλη του Πέτρου, Γεώργιο Αννινο του Αριστοτέλη, Πέτρο Σουρέτη του Κωνσταντίνου, Γεώργιο Δεληγιάννη του Κίμωνος, Δημήτριο Κλώνη του Χρήστου, Αριστοτέλη Αννινο του Γεωργίου, Πέτρο Κόκκαλη του Σωκράτη, Αλέξανδρο Μυλωνάκη του Εμμανουήλ, Νικόλαο - Σωκράτη Λαμπρούκο του Δημητρίου, Αναστάσιο Τσούφη του Μιλτιάδη.

Επίσης, η γενική συνέλευση όρισε ως ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη τους κ.κ. Νικόλαο - Σωκράτη Λαμπρούκο του Δημητρίου και Αναστάσιο Τσούφη του Μιλτιάδη.

Ακόμα, ενέκρινε την μερική αλλαγή της χρήσης των κεφαλαίων που αντλήθηκαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας και συγκεκριμένα ενέκρινε έως την 31.12.2006, από το αδιάθετο ποσό των 3.650.000 ευρώ: (α) ποσό 1.650.000 ευρώ να παραμείνει για επενδύσεις, είτε υπό μορφή συμμετοχής της εταιρίας στο κεφάλαιο κοινοπραξίας αυτοχρηματοδοτούμενων έργων, είτε εξαγοράς μεριδίου ή συμμετοχής αυτής στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρίας ή ίδρυσης νέας εταιρίας, η οποία έχει αντίστοιχες δραστηριότητες (β) το υπόλοιπο ποσό των 2.000.000 ευρώ να διατεθεί για κεφάλαιο κίνησης της εταιρίας, προκειμένου να καλυφθούν αφενός μεν υφιστάμενες ή μελλοντικές υποχρεώσεις της εταιρίας από τη συμμετοχή της σε κοινοπραξίες, αφετέρου δε να καλυφθούν τρέχουσες υποχρεώσεις της εταιρίας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δραστηριοτήτων της.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat κ. Πέτρος Σουρέτης, στην ομιλία του, υπογράμμισε ότι η εταιρεία μετά την ριζική αναδιοργάνωση και ανασυγκρότηση σε όλα τα επίπεδα της λειτουργίας της και των οργανωτικών δομών της κατά το 2004, αντιμετωπίζει με δυναμικότητα και αισιοδοξία τους εταιρικούς στόχους όπως προσδιορίζονται στο νέο αναπτυξιακό της σχέδιο. Συγκεκριμένα επιδιώκονται:

* Η δημιουργία ενός ενισχυμένου εταιρικού σχήματος σε επίπεδο οικονομικό, επιχειρηματικό και διοικητικό μέσω της συγχώνευσης με απορρόφηση της Intramet από την Intrakat.

* Η επίτευξη των προβλέψεων κύκλου εργασιών και κερδοφορίας και η σταθεροποίηση των οικονομικών δεικτών

* Η αύξηση των πωλήσεων με την υπογραφή νέων συμβάσεων

* Η εδραίωση, ενίσχυση και ανάπτυξη της κατασκευαστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η Intrakat κατά το πρώτο εξάμηνο του 2005 έχει υπογράψει νέες συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 19 εκατ. ευρώ. Οι σημαντικότερες από αυτές αφορούν στα εξής έργα:

1) Επέκταση του αεροδρομίου της Καρπάθου

2) Συντήρηση συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου

3) Δίκτυο οπτικών ινών στο Κόσσοβο

4) Ανακαινίσεις καταστημάτων της Τράπεζας Societe / Γενική

Μετά τη συγχώνευση, ο κύκλος εργασιών της νέας εταιρείας (με συμμετοχές, κοινοπραξίες και εξωτερικό) αναμένεται να ανέλθει στα 92 εκατ. ευρώ. Οι υπογεγραμμένες συμβάσεις κατά το 2005 ανέρχονται συνολικά σε 44 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 31 εκατ. ευρώ αφορούν την Intrakat και τα 13 εκατ. ευρώ την Intramet. Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων των δύο εταιρειών διαμορφώνεται στα 55 εκατ. ευρώ περίπου.

Τέλος ο κ. Σουρέτης τόνισε ότι οι συμμετοχές της εταιρίας έχουν πλέον αυξηθεί σε 10 εταιρείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καλύπτοντας έτσι ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων όπως η συντήρηση εγκαταστάσεων (ΙΝΜΑΙΝΤ), η διαχείριση φυσικού αερίου (ΚΕΠΑ), η ανάπτυξη και αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας (INTRADEVELOPMENT) ενώ συστάθηκε νέα εργοληπτική εταιρεία 3ης τάξης (EUROKAT) με στόχο δημόσια έργα χαμηλού προϋπολογισμού και ιδιωτικά έργα οικιστικής ανάπτυξης.

Όσον αφορά την ενίσχυση της δραστηριότητας στη διεθνή αγορά ιδρύεται υποκατάστημα της εταιρείας στη Λιβύη, ενώ δρομολογείται η σύσταση τοπικής εταιρείας με έδρα τη Λιβύη με σκοπό την κάλυψη του συνόλου του φάσματος της κατασκευαστικής δραστηριότητας. Στη Ρουμανία ιδρύθηκε η INTRAKAT ROMANIA SRL με αντικείμενο έργα οικοδομικά, περιβαλλοντικά, οδοποιίας, και βιομηχανικά ενώ η INTRACOM CONSTRUCT εξειδικεύεται σε έργα Τηλεπικοινωνιών.

Στη Βουλγαρία σχεδιάζεται η ανάπτυξη Διεύθυνσης Κατασκευών με ταυτόχρονη ε νίσχυση της κατασκευαστικής δραστηριότητα σε έργα περιβάλλοντος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v