Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Profile: Αύξηση τζίρου και κερδών το τρίμηνο 2005

Αύξηση 68% σημείωσε ο κύκλος εργασιών της εισηγμένης εταιρίας Profile το τρίμηνο του 2005, ενώ τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 183 χιλ. ευρώ έναντι μόλις 21 χιλ. ευρώ του αντίστοιχου περυσινού τριμήνου. Στον όμιλο σημειώθηκαν κέρδη 103 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών 26 χιλ. ευρώ πέρυσι.

Profile: Αύξηση τζίρου και κερδών το τρίμηνο 2005
Ανοδο κατέγραψαν στο α’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους τα μεγέθη της Profile, τόσο σε επίπεδο μητρικής όσο και σε ενοποιημένη βάση, επιβεβαιώνοντας τη διατυπωμένη θέση της εταιρίας ότι η κάμψη των αποτελεσμάτων στη χρήση 2004 ήταν απολύτως συγκυριακή.

Oπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρία εναρμόνισε πλήρως τις λογιστικές της καταστάσεις με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (ΔΠΧΠ), παρουσιάζοντας συγκριτική πληροφόρηση και για την προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο.

Ο κύκλος εργασιών της μητρικής ανήλθε σε 1,73 εκατ. ευρώ έναντι 1,03 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2004 σημειώνοντας αύξηση κατά 68%, ενώ τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 183 χιλιάδες ευρώ έναντι μόλις 21 χιλιάδων ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Στην ενοποιημένη κατάσταση, ο κύκλος εργασιών έφτασε τα 2,06 εκατ. ευρώ έναντι 1,11 εκ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2004 παρουσιάζοντας αύξηση σε ποσοστό περίπου 86%, ενώ η περίοδος ήταν κερδοφόρος κατά 103 χιλιάδες ευρώ έναντι ζημιών 26 χιλιάδων ευρώ που παρουσίαζε η εταιρία κατά το αντίστοιχο τρίμηνο του 2004.

Σημειώνεται ακόμα ότι η σημαντική αυτή βελτίωση οφείλεται αφενός στη σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών και αφετέρου στη βελτίωση του καθαρού περιθωρίου κέρδους από 1,5% σε 7,1% που ακολούθησε την αντίστοιχη βελτίωση του περιθωρίου EBITDA από 9,9% σε 16,2%, ενώ συνδέεται άμεσα με τις στρατηγικές κινήσεις που έκανε η Profile στη διάρκεια του 2004, συγχωνεύοντας τις θυγατρικές εταιρίες ΑΝΑΛΥΣIΣ και BECOM.

O τραπεζικός δανεισμός του ομίλου παραμένει σε χαμηλά επίπεδα (3,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 70% καλύπτει την αγορά του ιδιόκτητου κτιρίου της εταιρίας), ενώ τα διαθέσιμα της περιόδου έφτασαν τα 1,9 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, η εφαρμογή των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης είχε ευεργετική επίδραση στην καθαρή θέση της εταιρίας, καθώς με βάση την έκθεση των ορκωτών εκτιμητών η αξία των κτιρίων και γηπέδων της είναι μεγαλύτερη κατά 1,7 εκατ. ευρώ έναντι εκείνης που παρουσιαζόταν στα βιβλία της.

Επιπρόσθετα, κατά την εφαρμογή των ΔΠΧΠ η εταιρία προχώρησε στη διαγραφή 5,2 εκατ. ευρώ άυλων περιουσιακών στοιχείων, με ισόποση μείωση της καθαρής θέσης, που θα έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση των αποσβέσεων εφεξής και την αντίστοιχη αύξηση της καθαρής κερδοφορίας της.

Οι προοπτικές της Profile για την παρούσα χρήση είναι ιδιαίτερα ευοίωνες καθώς μεταξύ άλλων:

* Οι πωλήσεις της πρωτοποριακής πλατφόρμας διαχείρισης επενδύσεων IMSplus κινούνται με ιδιαίτερα ικανοποιητικούς ρυθμούς, με σειρά εγκαταστάσεων αλλά και ήδη υπογεγραμμένες συμφωνίες με μεγάλους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό.

* Η σουίτα διαχείρισης σχέσεων πελατών NOUS CRM έχει επιλεγεί από πολυάριθμες εταιρίες διαφορετικών κλάδων, γεγονός που την καθιστά την πλέον δημοφιλή εφαρμογή του είδους της στον ελληνικό χώρο.



Σε ό,τι αφορά τα έργα του Δημοσίου, τομέα στρατηγικού ενδιαφέροντος για την εταιρία, σημειώνεται ότι η Profile έχει συμμετοχή σε διαγωνισμούς οικονομικού αντικειμένου της τάξεως των 40 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη αναμένονται σε σύντομο χρονικό διάστημα οι πρώτες συμβάσεις.

Τέλος, επισημαίνεται ότι οι δραστηριότητες της Profile στο εξωτερικό, αντιπροσωπεύοντας και τη SUNGARD, διεκδικούν την ανάληψη σημαντικών έργων στην Τουρκία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, στο πλαίσιο του στόχου της για επέκταση των εργασιών της σε χώρες της ευρύτερης γειτονικής περιοχής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v