Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cosmote: Εγκρίθηκε η συμμετοχή σε Cosmorom

Τη συμμετοχή της Cosmote στο μετοχικό κεφάλαιο της Cosmorom κατά 70% ενέκρινε η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της πρώτης. Εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του Ιουλίου αναμένεται η ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Cosmote: Εγκρίθηκε η συμμετοχή σε Cosmorom
Τη συμμετοχή της Cosmote στο μετοχικό κεφάλαιο της Cosmorom κατά 70% ενέκρινε η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της πρώτης.

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Cosmorom και τη μητρική της εταιρίας RomTelecom, η Cosmote θα συμμετέχει με το ποσό των 120 εκατ. ευρώ σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Cosmorom, ώστε με την ολοκλήρωση της συναλλαγής θα η Cosmote θα κατέχει το 70% της Cosmorom, ενώ η RomTelecom θα διατηρήσει το υπόλοιπο 30%.

Κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, όλες οι υποχρεώσεις της Cosmorom, εκτός από υποχρεώσεις μέχρι του ποσού των 18 εκατ. ευρώ, θα έχουν κεφαλαιοποιηθεί ή διαγραφεί.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο συμφωνίας μετόχων μεταξύ της Cosmote και της RomTelecom, προβλέπονται ορισμένα δικαιώματα μειοψηφίας για την RomTelecom.

Επίσης, σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει πως η Cosmote θα προχωρήσει στην επαναδραστηριοποίηση της Cosmorom.

Η σύμβαση προβλέπει ότι η συναλλαγή θα πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις 16 Αυγούστου 2005, ενώ στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως μετά την έγκρισή της από τη σημερινή Γενική Συνέλευση, η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί νωρίτερα, μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου 2005.

Τέλος και όσον αφορά στην Cosmorom σημειώνεται πως αποτελεί τον τρίτο πάροχο κινητής τηλεφωνίας GSM στη Ρουμανία, της οποίας οι δραστηριότητες είχαν περιοριστεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, διαθέτει άδεια κινητής τηλεφωνίας 2ης γενιάς, η οποία τροποποιήθηκε ώστε να περιλαμβάνει το δικαίωμα χρήσης συχνοτήτων τόσο στο φάσμα EGSM 900 όσο και στο φάσμα GSM 1800.

Αντίστοιχα, η διάρκεια της άδειας της Cosmorom έχει παραταθεί μέχρι τον Απρίλιο του 2014.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v