Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intramet: Στις 27 Ιουνίου η γ.σ.

Τις προτεινόμενες τροποποιήσεις άρθρων του καταστατικού της εταιρίας που αφορούν κυρίως σε αρμοδιότητες του Διοικητικού Συμβουλίου, θα συζητήσει μεταξύ άλλων η ετήσια γενική συνέλευση της Intramet, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27 Ιουνίου.

Intramet: Στις 27 Ιουνίου η γ.σ.
Τις προτεινόμενες τροποποιήσεις άρθρων του καταστατικού της εταιρίας που αφορούν κυρίως σε αρμοδιότητες του Διοικητικού Συμβουλίου, θα συζητήσει μεταξύ άλλων η ετήσια γενική συνέλευση της Intramet, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27 Ιουνίου.

Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις έχουν ως ακολούθως:

α) Αρθρο 9:

1. Η εταιρία διοικείται από το Διοικητικό Συμβούλιο που αποτελείται από τρία (3) κατά κατώτατο όριο και έντεκα (11) κατά ανώτατο όριο μέλη.

2. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εκλέγονται από την Γενική Συνέλευση των μετόχων σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 28 παρ. α και β και 33 παρ. α του παρόντος. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μπορεί να προέρχονται από τους μετόχους ή όχι υπό τις προϋποθέσεις των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας περί εταιρικής διακυβέρνησης.

3. Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τριετής και αρχίζει από την ημέρα της εκλογής τους, μπορεί δε να παρατείνεται μέχρι την ημέρα της Τακτικής Γενικής Συνελεύσεως για έγκριση του ισολογισμού του έτους της εξόδου τους, σε καμία όμως περίπτωση θα υπερβαίνει αυτή την εξαετία.

4. Ο αριθμός των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου μέσα στα όρια πάντα της παρ. α του παρόντος ορίζεται από την κάθε φορά Γενική Συνέλευση, η οποία τα εκλέγει.

5. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι πάντα επανεκλέξιμα και ανακλητά.

β) Αρθρο 11:

1. Το Διοικητικό Συμβούλιο συνέρχεται στην έδρα της εταιρίας τακτικά μεν μια τουλάχιστον φορά κάθε ημερολογιακό μήνα, έκτακτα δε όσες φορές το απαιτεί το συμφέρον της εταιρίας, κατά την κρίση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, ή ζητήσουν την σύγκλησή του δύο (2) σύμβουλοι εγγράφως. Εξαιρετικώς επιτρέπεται να συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο στην Παιανία Αττικής, στα γραφεία της εταιρίας που βρίσκονται στο 19,7 χλμ. της οδού Παιανίας-Μαρκοπούλου.

2. Το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγει μεταξύ των μελών του για μία τριετία από της εκλογής του με μυστική ψηφοφορία και απόλυτη πλειοψηφία τον Πρόεδρο και έναν ή δύο Αντιπροέδρους. Το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να εκλέγει έναν ή δύο Διευθύνοντες Συμβούλους από τα μέλη του και μόνον, καθορίζοντας συγχρόνως και τις αρμοδιότητές τους.

Η εκλογή του Προέδρου, του Αντιπροέδρου ή των Αντιπροέδρων και Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρίας γίνεται κατά την πρώτη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου μετά την εκλογή του από την Γενική Συνέλευση. Οι ιδιότητες του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου μπορεί να συμπέσουν σε ένα και το αυτό πρόσωπο. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του Αντιπροέδρου ή των Αντιπροέδρων και Διευθύνοντος Συμβούλου.

3. Τον Πρόεδρο, όταν απουσιάζει ή κωλύεται, αναπληρώνει σε όλη την έκταση των αρμοδιοτήτων του ο Αντιπρόεδρος και αυτόν, όταν κωλύεται, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας. Σε περίπτωση που υπάρχουν δύο Αντιπρόεδροι, τον Πρόεδρο, όταν απουσιάζει ή κωλύεται, αναπληρώνει ο Α’ Αντιπρόεδρος και αυτόν, όταν απουσιάζει ή κωλύεται, αναπληρώνει ο Β’ Αντιπρόεδρος. Τον Β’ Αντιπρόεδρο όταν απουσιάζει ή κωλύεται, αναπληρώνει, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος.

4. Οι αμοιβές των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου θα καθορίζονται πάντα από τις Γενικές Συνελεύσεις, οι οποίες συγκαλούνται και συνέρχονται για να αποφασίσουν για τους ισολογισμούς των χρήσεων, τις οποίες αφορούν οι υπηρεσίες των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που παρασχέθηκαν.

5. Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ή ο σύμφωνα με τα παραπάνω αναπληρωτής του προΐσταται στο Διοικητικό Συμβούλιο που συνεδριάζει, το συγκαλεί και διευθύνει τις εργασίες του και ενεργεί κάθε πράξη της αρμοδιότητάς του που ρυθμίζεται από το Νόμο και το Καταστατικό. Χρέη Γραμματέως του Διοικητικού Συμβουλίου εκτελεί ένας από τους Συμβούλους ή και υπάλληλος της εταιρίας που ορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο.

γ) Αρθρο 13 παρ. δ:

δ) Τα αντίγραφα και αποσπάσματα των πρακτικών του Διοικητικού Συμβουλίου επικυρώνονται από τον Πρόεδρο Δ.Σ. ή το νόμιμο αναπληρωτή του ή από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v