Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμμετοχή στο MoDis από τη Space Hellas

Την ανάπτυξη δορυφορικών υπηρεσιών 3ης γενιάς, ανέλαβε η Space Hellas, στα πλαίσια του ερευνητικού έργου MoDis. Το έργο είναι προϋπολογισμού 6,3 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται από την Ε.Ε.

Συμμετοχή στο MoDis από τη Space Hellas
Την ανάπτυξη και την επίδειξη δορυφορικών υπηρεσιών 3ης γενιάς ανέλαβε πρόσφατα η διεύθυνση έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης της Space Hellas, μέσα στα πλαίσια του ερευνητικού έργου MoDis (Mobile Digital Broadcasting Satellite).

Το έργο αυτό, συνολικού προϋπολογισμού 6,3 εκ. ευρώ και διάρκειας 30 μηνών, ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2002 και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσα στα πλαίσια του προγράμματος Information Society Technologies (IST).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τo MoDiS στοχεύει στην μελέτη, ανάπτυξη και επίδειξη νέων καινοτόμων υπηρεσιών τρίτης γενιάς με τη χρήση δορυφορικών και επίγειων δικτύων κινητών επικοινωνιών UMTS. Το MoDiS σκοπεύει να συμβάλει ουσιαστικά στην παροχή επωφελών και υψηλής ποιότητας υπηρεσιών πολυμέσων με broadcast/multicast χαρακτηριστικά.

H Space Hellas, σε συνεργασία με την θυγατρική της εταιρία SpaceNet, συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις φάσεις υλοποίησης του έργου, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη πιλοτικών εφαρμογών τηλεματικής και τηλεσυνεργασίας όπως επίσης και στην εκτέλεση των πειραματικών δοκιμών.

Στην κοινοπραξία συμμετέχουν 10 φορείς από επτά διαφορετικές χώρες:

DAIMLER CHRYSLER (D), AGILENT TECHNOLOGIES (B), MONACO TELECOM (MC), SPACE HELLAS (EL), TV FILES (I), UDCAST (F), ALCATEL SPACE INDUSTRIES (F), ERCOM (F), ALCATEL BELL SPACE (B), UNIVERSITY OF SURREY (UK).

Επίσης, σημειώνεται στην ανακοίνωση, ότι το MoDiS έρχεται να επεκτείνει τις δραστηριότητες του προγράμματος IST SATIN (Satellite UMTS IP Based Network), συνολικού προϋπολογισμού 4,3εκ. ευρώ, όπου επίσης συμμετείχε η Space Hellas.

Η Space Hellas μελετά, σχεδιάζει, προμηθεύει, εγκαθιστά και υποστηρίζει ολοκληρωμένες λύσεις τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής, λειτουργώντας ως system integrator. Από το 1985 μέχρι σήμερα, έχει παραδώσει σημαντικά και σύνθετα έργα για πολλούς πελάτες, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνεται το σύνολο σχεδόν των Ελληνικών και ξένων τραπεζών που λειτουργούν στην Ελλάδα, πληθώρα εταιριών και οργανισμών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, καθώς και παροχείς τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Η SpaceNet, μέλος του ομίλου Space Hellas, δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών, με τη χρήση του internet, intranet και των δορυφορικών δικτύων. Παράλληλα, δραστηριοποιείται σε χρηματοδοτούμενα ερευνητικά έργα με στόχο την απόκτηση τεχνογνωσίας και την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v