Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Τι ειπώθηκε στο conference call

Στις αλλαγές που έχει συμφωνήσει από κοινού με τον ΟΠΑΠ για την ενίσχυση του ”Πάμε Στοίχημα”, στις νέες συμβάσεις και στις προβλέψεις για τα μεγέθη του 2005 αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Intralot, Κ. Αντωνόπουλος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης. Πώως σχολιάζουν Alpha Finance, Marfin, HSBC, Proton, Σίγμα και Π&Κ.

Intralot: Τι ειπώθηκε στο conference call
Στις αλλαγές που έχει συμφωνήσει από κοινού με τον ΟΠΑΠ για την ενίσχυση του ”Πάμε Στοίχημα”, στις αναμενόμενες νέες συμβάσεις, αλλά και στις προβλέψεις για τα μεγέθη του 2005 αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Intralot, κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής (22/6) τηλεδιάσκεψης, η οποία ακολούθησε την ανακοίνωση των μεγεθών πρώτου τριμήνου.

Ειδικότερα, ο κ. Αντωνόπουλος επεσήμανε πως η Intralot έχει συμφωνήσει με τον ΟΠΑΠ σε συγκεκριμένα μέτρα όσον αφορά στην ενίσχυση του ”Πάμε Στοίχημα”, συμπληρώνοντας πως πλέον αναμένεται η έγκριση της κυβέρνησης προκειμένου να εφαρμοστούν τα νέα αυτά μέτρα.

Εξήγησε δε πως τα μέτρα δεν σχετίζονται μόνο με τους ελληνικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες, συμπληρώνοντας πως έχουν συμφωνηθεί και ορισμένα επιπλέον, τα οποία θα μπορέσουν να συνεισφέρουν σημαντικά στην αναβάθμιση του παιχνιδιού.

Η Alpha Finance στο πρωινό της report, με ημερομηνία 23 Ιουνίου, αναφέρει πως η Intralot αναµένει από την κυβέρνηση να εγκρίνει τις αλλαγές που έχουν προταθεί όσον αφορά στο ”Πάμε Στοίχημα”.

Αναφερόμενος στα μεγέθη της Intralot για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης, ο κ. Αντωνόπουλος διευκρίνισε -όπως σημειώνει η Marfin Analysis- ότι οι προβλέψεις για τα κέρδη προ φόρων του 2005 θα διαφοροποιηθούν σε περίπτωση που υιοθετηθούν τελικά οι αλλαγές στο ”Πάμε Στοίχημα”.

Στην παρούσα φάση, πάντως, και μη συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων όσον αφορά στο ”Πάμε Στοίχημα”, ο διευθύνων σύμβουλος της Intralot επαναδιατύπωσε τις προβλέψεις του για τα μεγέθη του 2005.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την HSBC, η διοίκηση της Intralot εκτιμά ότι ο κύκλος εργασιών θα ενισχυθεί κατά 53% στο σύνολο της χρήσης, διαμορφούμενος στα 500 εκατ. ευρώ, με τα κέρδη προ φόρων και προ δικαιωμάτων μειοψηφίας να καταγράφουν 27% αύξηση, στα 120 εκατ. ευρώ.

Η HSBC συμπληρώνει πως σε ό,τι αφορά την τουρκική Inteltek, η διοίκηση της Intralot διευκρίνισε πως συνεισέφερε το ποσό των 17,2 εκατ. ευρώ στον κύκλο εργασιών και το ποσό των 10 εκατ. ευρώ στα κέρδη προ φόρων του ομίλου.

Από την πλευρά της, η Proton Securities αναφέρει πως οι κεφαλαιουχικές δαπάνες, σύμφωνα πάντα με τις προβλέψεις της διοίκησης, αναμένεται να φτάσουν στα 35 εκατ. ευρώ (σε σχέση με 40 εκατ. ευρώ που προβλέπει η χρηματιστηριακή).

Παράλληλα, η Proton Securities συμπληρώνει πως η διοίκηση της Intralot προβλέπει την ανάληψη πέντε συμβάσεων σε ετήσια βάση για τα ερχόμενα δύο χρόνια.

Εξάλλου, η Σίγμα Securities, σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Intralot και ΟΠΑΠ για το ”Πάμε Στοίχημα”, σημειώνει πως η αγορά προεξοφλεί την ανανέωση της σύμβασης για το ”Πάμε Στοίχημα” για ακόμη 3 χρόνια στις τρέχουσες αποτιμήσεις.

Από την πλευρά της, η Alpha Finance επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 11,38 ευρώ για τη μετοχή της Intralot, η οποία έκλεισε χθες (22 Ιουνίου) στα 12,48 ευρώ.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι παραμένει ουδέτερη για τη μετοχή της Intralot, ενώ υπογραμμίζει ότι η μετάβαση στα ΔΛΠ δεν φάνηκε να επηρεάζει τα μεγέθη α΄ τριμήνου της εισηγμένης. Παράλληλα χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα ανάλογα των εκτιμήσεων, προβλέποντας διατηρήσιμο το ρυθμό αύξησης των εσόδων από τις δραστηριότητες εκτός Ελλάδος.

Τέλος, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει πως θα προχωρήσει σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Intralot κατά µονοψήφιο ποσοστό λόγω της αυξηµένης αποτίµησης της Τουρκίας και της θετικής επίδρασης στη µεθοδολογία του αθροίσµατος των µερών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v