Βουρλούμης: Τι οφείλει το Κοινοβούλιο στον ΟΤΕ

Για συσσωρευμένες οφειλές της Βουλής και των βουλευτών προς τον ΟΤΕ από το 2001, ύψους 27 εκατ. ευρώ, έκανε λόγο χθες ο πρόεδρος του Οργανισμού Παναγής Βουρλούμης. Σχετικά με την εθελουσία ο κ. Βουρλούμης δήλωσε ότι θα ήταν σωστό να γίνει ”στοχευμένη”.

Βουρλούμης: Τι οφείλει το Κοινοβούλιο στον ΟΤΕ
Για συσσωρευμένες οφειλές της Βουλής και των βουλευτών προς τον ΟΤΕ από το 2001, ύψους 27 εκατ. ευρώ, έκανε λόγο χθες ο πρόεδρος του Οργανισμού Παναγής Βουρλούμης.

Ο κ. Βουρλούμης στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων στη Βουλή δήλωσε πως ”μία από τις κακοδαιμονίες του ΟΤΕ είναι και οι οφειλές τρίτων. Πάρα πολλοί, μεταξύ των οποίων και αρκετοί συνάδελφοί σας, χρωστάνε πολλά χρήματα στον Οργανισμό”.

Οι δηλώσεις του προέδρου του Οργανισμού προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών που παρευρίσκονταν στην κοινή συνεδρίαση.

Στην απαντητική της επιστολή η πρόεδρος της Βουλής κ. Άννα Μπενάκη – Ψαρούδα ανέφερε πως τη ρύθμιση των οφειλών χειρίζεται πλέον το υπουργείο Οικονομίας.

Εξάλλου, για το θέμα της εθελούσιας εξόδου ο κ. Βουρλούμης δήλωσε πως θα ήταν σωστό να γίνει στοχευμένη εθελούσια έξοδος και όχι όπως γίνεται, ενώ συμπλήρωσε πως κυριάρχησαν οι φόβοι των συνδικαλιστών ότι θα επικρατούσαν κομματικά κριτήρια.

Απαντώντας σε ερώτηση όσον αφορά στο τελικό κόστος της εθελούσιας εξόδου, ο ίδιος σημείωσε πως τελικά αναμένεται να αποχωρήσουν περίπου 3.700 εργαζόμενοι και όχι 6.000, γεγονός το οποίο θα μειώσει σημαντικά το κόστος του 1,5 δισ. ευρώ που είχε αρχικά προϋπολογιστεί.

Τέλος, ο κ. Βουρλούμης εμφανίστηκε αισιόδοξος όσον αφορά στις αποφάσεις της Κομισιόν σχετικά με τη συμμετοχή του Δημοσίου στο κόστος της εθελούσιας εξόδου του ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v