Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Αύξηση 19,3% στα καθαρά κέρδη το τρίμηνο

Αύξηση 57,42% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών και 19,3% στα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας του ομίλου παρουσίασε η Intralot στο πρώτο τρίμηνο του 2005. Αύξηση 2,42% παρουσιάζουν τα έσοδα της μητρικής, με τα κέρδη όμως να υποχωρούν κατά 5,44%. Πώς σχολιάζουν Marfin, HSBC, Σίγμα, Alpha Finance και Proton.

Intralot: Αύξηση 19,3% στα καθαρά κέρδη το τρίμηνο
Ανοδικό ρυθμό ανάπτυξης παρουσιάζει ο όμιλος της Intralot για το πρώτο τρίμηνο του 2005, ενώ σε επίπεδο μητρικής, παρά την ενίσχυση των εσόδων, τα κέρδη υποχώρησαν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία της εξεταζόμενης περιόδου (με βάση τα ΔΛΠ), ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Intralot ενισχύθηκε κατά 57,42%, διαμορφούμενος στα 117,52 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 74,65 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2004.

Την ίδια στιγμή τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας εμφανίζουν βελτίωση 19,3%, καθώς έφτασαν στα 21,64 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με 18,14 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Σε επίπεδο μητρικής τα έσοδα ενισχύθηκαν στο πρώτο τρίμηνο του 2005 κατά 2,42% και ανήλθαν στα 27,42 εκατ. ευρώ, έναντι 26,77 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, με τα κέρδη προ φόρων, όμως, να παρουσιάζουν κάμψη 5,44%, στα 8,49 εκατ. ευρώ, από 8,98 εκατ. ευρώ πέρυσι.

- Οι πρώτες αντιδράσεις των αναλυτών για τα μεγέθη

Καλύτερα των αναμενόμενων χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της Intralot.

Ειδικότερα, ”ικανοποιημένη” εμφανίζεται η Marfin Analysis από τα μεγέθη που ανακοίνωσε η Intralot, χαρακτηρίζοντάς τα καλύτερα του αναμενομένου.

Η Marfin Analysis εξηγεί πως τα μεγέθη ήταν καλύτερα του αναμενομένου, βοηθούμενα από τις καλές επιδώσεις των θυγατρικών του εξωτερικού, οι οποίες ενίσχυσαν αφενός τον τζίρο τους και αφετέρου (σε µεγαλύτερο βαθµό) την κερδοφορία τους.

Η HSBC αναφέρει πως, όπως ήταν αναμενόμενο, τα μεγέθη πρώτου τριμήνου της Intralot επιβεβαιώνουν τον διαχωρισμό που υπάρχει μεταξύ των εγχώριων και των διεθνών δραστηριοτήτων του ομίλου.

Επίσης, συμπληρώνει πως θα προχωρήσει σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών της ώστε να συμπεριλάβει την ”αδυναμία” που παρουσιάζει το ”Πάμε Στοίχημα”, αλλά και την πλήρη ενοποίηση των τουρκικών δραστηριοτήτων του ομίλου.

Εξάλλου, στην πλήρη ενοποίηση της τουρκικής θυγατρικής, αλλά και στην ”ωρίμανση” των ξένων δραστηριοτήτων αποδίδει η Σίγμα Securities την καλύτερη του αναμενομένου αύξηση των εσόδων που εμφάνισε ο όμιλος της Intralot στο τρίμηνο.

Η Alpha Finance, από την πλευρά της, επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 11,38 ευρώ για τη μετοχή της Intralot και τη σύσταση ”neutral”, συμπληρώνοντας πως θα προχωρήσει σε αναθεώρηση των προβλέψέων της σε συνέχεια του conference call που θα παραθέσει η διοίκηση της Intralot.

Η Proton Securities σημειώνει πως η μετάβαση στα ΔΛΠ παρουσιάζει μικρές ασυμφωνίες στις λογιστικές καταστάσεις της Intralot, ενώ συμπληρώνει πως η καθαρή θέση του ομίλου επηρεάστηκε θετικά από τα μερίσματα.

- Η ανακοίνωση της Intralot

Ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης επέδειξε o όμιλος INTRALOT στο α’ τρίμηνο του 2005. Σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου INTRALOT διαμορφώθηκε σε 117,5 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 57,4% σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2004.

Τα κέρδη προ φόρων παρουσίασαν αύξηση 44,3% και ανήλθαν στα 41,6 εκατ. ευρώ από 28,9 εκατ. ευρώ το 2004, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ανήλθαν στα 39,3 εκατ. ευρώ έναντι 31,3 εκατ. ευρώ το 2004.

Στις ενοποιημένες καταστάσεις περιλαμβάνονται και τα αποτελέσματα των θυγατρικών εταιριών του ομίλου διεθνώς, που συνεισφέρουν κατά 74,4% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών και 52,2% στα κέρδη.

Αναφορικά με τη μητρική εταιρία, ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 27,4 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 2,4%, ενώ τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 13,6 εκατ. ευρώ έναντι 14,0 εκατ. ευρώ το 2004.

Ο όμιλος INTRALOT επιβεβαίωσε τη στρατηγική διεύρυνσης σε νέες αγορές υλοποιώντας τα έργα που έχει αναλάβει, αλλά και υπογράφοντας νέες συμβάσεις.

Συγκεκριμένα, από τις αρχές του 2005 οι σημαντικότερες εξελίξεις στις δραστηριότητες της εταιρίας είναι:

Στη Βουλγαρία η INTRALOT, με τη θυγατρική της EUROFOOTBALL, παρουσιάζει θετικά αποτελέσματα λόγω των συνεχόμενων αναβαθμίσεων του δικτύου πωλήσεων, αλλά και της αυξανόμενης δημοτικότητας του Στοιχήματος.

Στη Μάλτα η INTRALOT, με τη θυγατρική της MALTCO LOTTERIES Ltd., εισήγαγε με επιτυχία τα παιχνίδια Στοίχημα και πρόσφατα το ΚΙΝΟ.

Στην Τουρκία η θυγατρική Inteltek συνεχίζει να παρουσιάζει εντυπωσιακά αυξανόμενα αποτελέσματα λόγω της συνεχούς διείσδυσης του Στοιχήματος.

Παράλληλα, το δίκτυο πωλήσεων επεκτάθηκε σε 3.600 σημεία πώλησης, από 2.500 στο τέλος του 2004, ενώ προβλέπεται σύντομα περαιτέρω αύξηση σε 4.000 σημεία πώλησης.

Στη Μόσχα (Ρωσία) η INTRALOT, σε συνεργασία με τον μαλαισιανό όμιλο Tanjong, αναμένεται, το γ΄ τρίμηνο του 2005, να αρχίσει τη διαχείριση και λειτουργία της Moscow’s Olympic Lottery.



Στην Κολομβία προβλέπεται η εισαγωγή νέων παιχνιδιών το γ΄ τρίμηνο με βάση το ποδόσφαιρο, το πλέον δημοφιλές παιχνίδι στην Κολομβία, η λειτουργία του οποίων θα συμβάλλει σημαντικά στα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου.

Στην ΠΓΔΜ η INTRALOT υπέγραψε 6ετή σύμβαση με τον κρατικό οργανισμό για την οργάνωση, λειτουργία και διαχείριση του Στοιχήματος. Η πιλοτική του λειτουργία θα ξεκινήσει στις αρχές του γ΄ τριμήνου του 2005.

Στο Περού η INTRALOT de Peru υπέγραψε 5ετή σύμβαση, με δυνατότητα επέκτασης για ακόμη 2 έτη, με την ομοσπονδία ποδοσφαίρου του Περού (ADFP) για τη λειτουργία αθλητικών παιχνιδιών. Η εισαγωγή των αγώνων ποδοσφαίρου στο Στοίχημα αναμένεται να κερδίσει σημαντικό μερίδιο αγοράς.

Στη Νέα Ζηλανδία η INTRALOT New Zealand υπέγραψε 6ετή σύμβαση με δικαίωμα επέκτασης ακόμη 5 ετών με το υπουργείο Εσωτερικών για την παροχή και τη λειτουργία ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου (EMS) σε περισσότερα από 20.000 τερματικά (video lottery terminals).

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ο διευθύνων σύμβουλος της Intralot, κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, ανέφερε: ”Τόσο ο κύκλος εργασιών όσο και τα κέρδη παρουσίασαν ουσιαστική αύξηση, παρά την προφανή επιβράδυνση του Ελληνικού Στοιχήματος, επιβεβαιώνοντας τη διεύρυνση των προϊόντων & λύσεων του ομίλου Intralot, αλλά κυρίως της δυναμικής επέκτασης της εταιρίας στις διεθνείς αγορές.

Ο όμιλος Intralot θα συνεχίσει να παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις επιχειρηματικές ευκαιρίες σε όλο τον κόσμο, για την περαιτέρω ενίσχυση της θέσης του στο διεθνή στίβο”.



H Intralot αποτελεί μία από τις κορυφαίες εταιρίες ολοκληρωμένων συστημάτων τυχερών παιχνιδιών και διαχείρισης συναλλαγών, καθώς και νέων παιχνιδιών και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας σε κρατικούς οργανισμούς τυχερών παιχνιδιών και προμηθευτές χρηματοοικονομικών υπηρεσιών παγκοσμίως.

Με 31 θυγατρικές, 7 γραφεία αντιπροσωπίας, 1.500 εργαζομένους σε 28 χώρες και με έσοδα 328,5 εκατ. ευρώ, η εταιρία κυριαρχεί στην αγορά της Ευρώπης, κατέχει σημαντική θέση στη Νότιο Αμερική και έχει παρουσία στη Β. Αμερική, στη ΝΑ. Ασία και στην Αυστραλία.

Ακολουθώντας μια επιτυχημένη και αλματώδη πορεία, η Intralot κατέχει την 3η θέση με βάση τα έσοδα και τη 2η θέση με βάση τα κέρδη στον κλάδο των προμηθευτών συστημάτων και υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών παγκοσμίως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v