Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νανόπουλος: Προς επέκταση οι ελληνικές τράπεζες

Απομακρυσμένη θεωρεί την πιθανότητα συγκέντρωσης του ελληνικού τραπεζικού κλάδου ο δ.σ. της Eurobank, Κ. Ν. Νανόπουλος. Όπως είπε μιλώντας στο Bloomberg, σε ό,τι αφορά το επίπεδο δανεισμού οι ελληνικές τράπεζες έχουν ακόμη περιθώρια σημαντικής επέκτασης έως ότου φτάσουν τον μέσο όρο της Ε.Ε.

Νανόπουλος: Προς επέκταση οι ελληνικές τράπεζες
Την άποψη ότι δεν επίκεινται άμεσα συγχωνεύσεις στον ελληνικό τραπεζικό εξέφρασε ο δ.σ. της Eurobank, κ. Ν. Νανόπουλος, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg.

Όπως είπε ο κ. Νανόπουλος, η ελληνική αγορά είναι ήδη αρκετά συγκεντρωμένη, αφού οι πέντε μεγάλες ελληνικές τράπεζες ελέγχουν περισσότερο από το 70% της αγοράς. Από την άποψη αυτή, παρατήρησε, τα περιθώρια κέρδους που ήδη βρίσκονται υπό πίεση λόγω του ανταγωνισμού θα στενέψουν περαιτέρω.

Όπως τόνισε, η γρήγορη ανάπτυξη που βιώνει ο δανεισμός στη χώρα μας οφείλεται στο ότι η Ελλάδα ξεκίνησε από επίπεδα χαμηλής διείσδυσης. ”Εχουμε ακόμη περιθώρια σημαντικής επέκτασης έως ότου φτάσουμε τον μέσο όρο της Ε.Ε.”, είπε ο κ. Νανόπουλος.

Σχολιάζοντας τον ανταγωνισμό απο τα ξένα ”μεγάλα ονόματα”, όπως η Societe Generale και η HBSC, ο κ. Νανόπουλος τόνισε ότι αυτός ”είναι σκληρός, αλλά νομίζω ότι τα πάμε καλά”.



”Εκτιμάτε ότι υπάρχουν πιθανότητες εξαγορών εκ μέρους δυτικοευρωπαϊκών τραπεζικών εξαγορών στην Ελλάδα;”, ρωτήθηκε ο κ. Νανόπουλος. ”Νομίζω ότι πλέον οι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν περισσότερο ενδιαφέροντες στόχους, όπως είναι οι αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Αν ήθελαν να έλθουν στην Ελλάδα θα το είχαν κάνει όταν οι συνθήκες ήταν καλύτερες γι’ αυτές”, απάντησε.

Για τις κυβερνητικές προσπάθειες μείωσης τους ελλείμματος ο κ. Νανόπουλος είπε πως αποτελούν ενός είδους ”αναγκαίο κακό” και πως κινούνται στη σωστή κατεύθυνση. ”Η κυβέρνηση προσπαθεί σκληρά για τη μείωση του ελλείμματος”, προσέθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v