Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cosmote: ”Πέρασαν” όλα τα θέματα της γ.σ. (update)

Τη διανομή υπόλοιπου μερίσματος ύψους 0,57 ευρώ για τη χρήση του 2004, αλλά και την εξαγορά των Globul και Cosmofon ενέκρινε η γ.σ. της Cosmote. Εξάλλου, η εταιρία σήμερα ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου με βάση τα ΔΛΠ, χωρίς να εμφανίσει ουσιώδεις διαφορές έναντι των US GAAP.

Cosmote: ”Πέρασαν” όλα τα θέματα της γ.σ. (update)
Τον απολογισμό της χρήσης 2004, αλλά και την καταβολή του υπόλοιπου μερίσματος ύψους 0,57 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε πριν από λίγο η 8η τακτική γ.σ. της Cosmote. Η θυγατρική του ΟΤΕ έχει ήδη διανείμει έκτακτο μέρισμα ύψους 0,90 ευρώ.

Δικαίωμα λήψης του υπολοίπου μερίσματος έχουν οι εγγεγραμμένοι μέχρι και σήμερα 16 Ιουνίου 2005 μέτοχοι, ενώ από αύριο, 17 Ιουνίου του 2005, η μετοχή θα διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς δικαίωμα στο υπόλοιπο μέρισμα για τη χρήση 2004. Το υπόλοιπο μερίσματος θα αρχίσει να καταβάλλεται από τις 12 Ιουλίου 2005.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, τόσο ο δ/σ κ. Μαρτιγόπουλος όσο και ο παρευρισκόμενος κ. Π. Βουρλούμης έκαναν λόγο για την εξαιρετική πορεία της εταιρίας, αλλά και για τις προοπτικές που ανοίγονται μετά την εξαγορά των εταιριών Globul και Cosmofon σε Βουλγαρία και ΠΓΔΜ, έναντι τιμήματος 400 εκατ. ευρώ και 90 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, η οποία επίσης εγκρίθηκε από τη γ.σ.

Εξάλλου, η εταιρία δημοσίευσε σήμερα τις λογιστικές καταστάσεις για το πρώτο τρίμηνο του 2005, καταρτισμένες με βάση τα ΔΛΠ.

Τα μεγέθη δεν διαφοροποιούνται από αυτά που είχε ανακοινώσει η εταιρία με βάση τα US GAAP.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τις δημοσιευμένες καταστάσεις με βάση τα ΔΛΠ, ο κύκλος εργασιών του ομίλου της Cosmote ενισχύθηκε κατά 6,4%, διαμορφούμενος στα 380,3 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 358,4 εκατ. ευρώ του πρώτου τριμήνου του 2004.

Τα κέρδη μετά από φόρους του ομίλου ενισχύθηκαν κατά 9,4%, καθώς έφτασαν στα 76,32 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με 69,78 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Σημειώνεται πως η Cosmote με βάση τα US GAAP είχε ανακοινώσει αύξηση της τάξης του 9,3% στα καθαρά κέρδη, στα 74,6 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, όπως αναφέρει η Eurobank Securities στο πρωινό της report τα μεγέθη της Cosmote με βάση τα US GAAP και τα ΔΛΠ δεν παρουσιάζουν αποκλίσεις, ενώ σχετικά η Εγνατία Finance σημειώνει πως εάν υπάρχουν ”είναι αμελητέες”.

Σταμάτης Ζαχαρός

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v