Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Notos: Με 3,23% η Πειραιώς λόγω της Αιακός

Το 3,23% του μετοχικού κεφαλαίου της Notos Com θα ελέγχει η Τράπεζα Πειραιώς με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης με απορρόφηση της Αιακός, στην οποία η Τράπεζα κατέχει το 49%, αναφέρει η Alpha Finance, η οποία προβλέπει ότι τα κέρδη 2005 της Notos Com θα ενισχυθούν κατά 25%.

Notos: Με 3,23% η Πειραιώς λόγω της Αιακός
Ποσοστό 3,23% επί του μετοχικού κεφαλαίου της Notos Com θα κατέχει η Τράπεζα Πειραιώς με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης με απορρόφηση της Αιακός από τη Notos Com.

Όπως αναφέρει η Alpha Finance στο πρωινό της report με ημερομηνία 14 Ιουνίου 2005, η Notos Com κατέχει το 51% της Αιακός (η οποία διαχειρίζεται το πολυκατάστημα Notos Galleries Home), ενώ ύστερα από συναλλαγή που ολοκληρώθηκε πρόσφατα η Τράπεζα Πειραιώς κατέχει το 49% της Αιακός.

Η HSBC υπενθυμίζει πως η Elephant πούλησε το 49% της Αιακός στην Τράπεζα Πειραιώς έναντι 8,48 εκατ. ευρώ, ενώ συμπληρώνει πως η απορρόφηση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου του 2005.

Σύμφωνα με το σχέδιο συγχώνευσης η Notos Com θα εκδώσει περίπου 2,3 εκατομμύρια μετοχές, οι οποίες θα δοθούν στην Τράπεζα Πειραιώς σε ανταλλαγή για το 49% της Αιακός (1,167 μετοχές της Notos Com για κάθε μια μετοχή της Αιακός).

Ο αριθμός των μετοχών της Notos Com, όπως αναφέρει η Alpha Finance, θα ανέλθει σε 71,1 εκατομμύρια, από 68,8 εκατομμύρια που είναι πριν από τη συγχώνευση.

Εξάλλου, η Alpha Finance σημειώνει πως οι νέες μετοχές που θα εκδοθούν θα προκαλέσουν διάχυση 3,3% στα κέρδη ανά μετοχή, η οποία, όμως, θα αντισταθμιστεί από το φορολογικό όφελος ύψους 500.000 ευρώ που θα προκύψει από τη συγχώνευση (ή 0,07 ευρώ ανά μετοχή).

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως τα κέρδη της Notos Com για το 2005 θα ανέλθουν στα 25 εκατ. ευρώ, υψηλότερα κατά περίπου 25% σε ετήσια βάση, ενώ συμπληρώνει πως η μετοχή της εταιρίας διαπραγματεύεται 8,5 φορές τα προβλεπόμενα κέρδη του 2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v