Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intersonic: ”Κόντρα” και με Capital Link

Την πρόβλεψη ότι η αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε η Capital Link εναντίον της θα απορριφθεί περιλαμβάνει σε σχετική της επιστολή προς το Χ.Α. η διοίκηση της Intersonic, καθώς– όπως εξηγεί - βρίσκεται σε διαδικασία πραγματογνωμοσύνης για το εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του άρθρου 46.

Intersonic: ”Κόντρα” και με Capital Link
Την πρόβλεψη ότι η αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε η Capital Link εναντίον της θα απορριφθεί περιλαμβάνει σε σχετική της επιστολή προς το Χ.Α. η διοίκηση της Intersonic.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, δεδομένου ότι η εταιρία βρίσκεται σε διαδικασία πραγματογνωμοσύνης για το εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του άρθρου 46 απαγορεύεται η αναγκαστική εκτέλεση, η λήψη παντός ασφαλιστικού μέτρου καθώς επίσης και η κήρυξη της πτώχευσης της εταιρίας.

Στην ίδια επιστολή υπενθυμίζεται πως ασκήθηκε κατά της Intersonic στις 31-12-2004 αίτηση της Τράπεζας EFG Eurobank περί υπαγωγής της εταιρίας μας στις διατάξεις του άρθρου 46 του Ν. 1892/1990.

Επί της αίτησης αυτής, το αρμόδιο Εφετείο Αθηνών, δημοσίευσε την υπ’ αριθμ. 3116/2005 απόφασή του, η οποία όρισε πραγματογνωμοσύνη από ορκωτούς πραγματογνώμονες, προκειμένου να πεισθεί δικανικά, ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις του άρθρου 46 του Ν. 1892/1990 και διέταξε την επανάληψη της διαδικασίας. Οι πραγματογνώμονες ορκίσθηκαν στις 19 Μαΐου 2005.

Σύμφωνα με το άρθρο 46 παρ. 4 του Ν. 1892/1990, επισημαίνεται στην ίδια πάντα επιστολή, από την επομένη της κατάθεσης της αίτησης ενώπιον του Εφετείου (31-12-2004) απαγορεύεται η αναγκαστική εκτέλεση, η λήψη παντός ασφαλιστικού μέτρου καθώς επίσης και η κήρυξη της πτώχευσης της εταιρίας.

Η απαγόρευση αφορά όλα τα χρέη της Intersonic συμπεριλαμβανομένων και των παλαιών, αναφέρει η επιστολή όπου συμπληρώνεται πως όπως παρίσταται αυτονόητο, η αίτηση πτώχευσης της εταιρίας Capital Link, θα απορριφθεί ως εκ του γεγονότος ότι αυτό προβλέπεται ευθέως υπό του ως άνω Νόμου 1892/1990.

Η Capital Link πάντως, με την οποία υπάρχουν διαφορές με την Intersonic, έχει κάθε δικαίωμα ασκήσεως της οιασδήποτε Αγωγής, που όμως δεν επέλεξε ως ένδικο μέσο, καταλήγει η επιστολή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v