ΟΛΠ: Λίστες Κεφαλογιάννη για μισθούς ”ρετιρέ”

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από σήμερα οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ, ενώ, όπως ανακοίνωσαν, θα πραγματοποιήσουν νέα 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Ιουνίου 2005. Παράλληλα, ο ΥΕΝ έδωσε στη δημοσιότητα λίστες λιμενεργατών στις οποίες φέρονται να εισπράτουν αποδοχές άνω των 140.000 ευρώ ετησίως.

ΟΛΠ: Λίστες Κεφαλογιάννη για μισθούς ”ρετιρέ”
Λίστες λιμενεργατών στις οποίες φέρονται να εισπράτουν αποδοχές άνω των 140.000 ευρώ ετησίως έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το ΥΕΝ, ενώ οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ προχωρούν από σήμερα σε 48ωρη απεργία, ενώ, όπως ανακοίνωσαν, θα πραγματοποιήσουν νέα 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Ιουνίου 2005.

Όπως αποφάσισε χθες το σωματείο λιμενεργατών Πειραιά, οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν έως τις 20 Ιουνίου, ενώ παράλληλα θα υπάρξει αποχή από τις υπερωριακές εργασίες.

Από την πλευρά του το Γραφείο Τύπου του ΥΕΝ εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο: ”Οι αριστοκράτες λιμενεργάτες των ρετιρέ οι οποίοι αμοίβονται με 150.000 ευρώ ετησίως διαμαρτύρονται”, η οποία συνοδεύεται με λίστα υπαλλήλων οι οποίοι φέρονται να λαμβάνουν συνολικές αποδοχές έως 10.527 ευρώ μηνιαίως (Απρίλιος 2005) ή έως 140.997 ευρώ στο σύνολο του 2004. (δες τη στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”)

Εξάλλου, σχετικά με την 48ωρη απεργία των Λιμενεργατών και τις δηλώσεις τους στα ΜΜΕ ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

”Η επίμονη διαμαρτυρία των Λιμενεργατών, καθώς και η απαράδεκτη στάση αδιαλλαξίας είναι ασυμβίβαστα με τα προνόμιά τους. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει την πραγματικότητα και αισθάνεται το μέγεθος της πρόκλησης σε εποχές ύφεσης και δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς από αριστοκράτες λιμενεργάτες των ρετιρέ οι οποίοι αμείβονται με πάνω από 140.000 ευρώ ετησίως.

Οι απειλές και οι εκβιασμοί των ολίγων λιμενεργατών όχι μόνο δεν διαθέτουν κοινωνικό έρεισμα αλλά είναι και ασύμβατες με το κοινό περί κοινωνικής ισότητας αίσθημα.. Τελικός κριτής είναι ο Ελληνικός λαός ο οποίος συμφωνεί με την διακηρυχθείσα πολιτική της Κυβέρνησης για εξορθολογισμό των στρεβλώσεων στη δημόσια διοίκηση”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v