Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Αποφασίστηκε αναστολή της απεργίας

Την αναστολή της δεκαήμερης απεργίας που είχε προγραμματισθεί για τις 10-20 Ιουνίου αποφάσισε το ΔΣ των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ στη συνεδρίαση που έληξε πριν από λίγο. Το προσεχές Σάββατο να συγκληθεί γενικό συμβούλιο για να επικυρώσει την απόφαση.

ΕΛΠΕ: Αποφασίστηκε αναστολή της απεργίας
Την αναστολή της δεκαήμερης απεργίας που είχε προγραμματισθεί για τις 10-20 Ιουνίου αποφάσισε το ΔΣ των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ στη συνεδρίαση που έληξε πριν από λίγο.

Το ΔΣ έκανε αποδεκτή την πρόταση της διοίκησης του ομίλου και αναμένεται το προσεχές Σάββατο να συγκληθεί γενικό συμβούλιο για να επικυρώσει την απόφαση για αναστολή της απεργίας.

Η πρόταση προβλέπει αυξήσεις της τάξης του 2,9% πλέον του διορθωτικού ποσού που θα προκύψει από τη διαφορά σε σχέση με το κλείσιμο του πληθωρισμού στο τέλος του χρόνου, προσαρμοσμένου κατά 0,2 μονάδες προς τα κάτω.

Αυτό μεταφράζεται σε αυξήσεις της τάξης του 3,3% εάν ο πληθωρισμός κλείσει στο 3,5% που είναι και η πρόβλεψη της κυβέρνησης, ενώ κατά το ίδιο ποσοστό αναπροσαρμόζονται και οι δαπάνες για τις κοινωνικές προσφορές που απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι.

Η πρόταση προβλέπει επίσης την εφάπαξ ένταξη στο πρόγραμμα και των εργαζομένων που ανήκαν στην Πετρόλα.

Μετά τη θετική ανταπόκριση των εργαζομένων στην πρόταση της διοίκησης και την απόφαση για αναστολή της απεργίας η διοίκηση δεν προτίθεται να προσφύγει αύριο στο δικαστήριο για κήρυξη της απεργίας σε παράνομη και καταχρηστική, όπως είχε προγραμματίσει, κίνηση που ούτως ή άλλως θα γινόταν για τεχνικούς λόγους.

Χρ. Λιάγγου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v