Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Info Quest: Προς απόσχιση η Q Telecom

Την απόφαση να προχωρήσουν σε απόσχιση του κλάδου τηλεπικοινωνιών της Info Quest (Q Telecom) και τη δημιουργία αυτόνομης εταιρίας έχει λάβει η διοίκηση της εισηγμένης σύμφωνα με όσα δήλωσε πριν από λίγο κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Πρόεδρος του ομίλου κ. Θ. Φέσσας.

Info Quest: Προς απόσχιση η Q Telecom
του Σταμάτη Ζαχαρού

Την απόφαση να προχωρήσουν σε απόσχιση του κλάδου τηλεπικοινωνιών της Info Quest (Q Telecom) και τη δημιουργία αυτόνομης εταιρίας έχει λάβει η διοίκηση της εισηγμένης, σύμφωνα με όσα δήλωσε πριν από λίγο κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Πρόεδρος του ομίλου κ. Θ. Φέσσας.

Η κίνηση αυτή είναι ενδεχομένως ένα πρώτο βήμα για την πώληση της τηλεπικοινωνιακής δραστηριότητας, που παρά την καλή πορεία αντιμετωπίζει υψηλότατα κόστη από τη συνθήκη εθνικής περιαγωγής που έχει συνάψει με τη Vodafone, καθώς το ιδιόκτητο δίκτυό της Q είναι περιορισμένο και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τους συνδρομητές.

Ειδικότερα, το 80% της κίνησης γίνεται μέσω των κεραιών της Vodafone βάσει μιας συμφωνίας που ο ίδιος ο κ. Φέσσας χαρακτήρισε ”όχι καλή” και μόνον το υπόλοιπο 20% πραγματοποιείται μέσω των 130 περίπου ιδιόκτητων κεραιών που έχουν τεθεί σε λειτουργία σε Αθήνα και Λάρισα.

Παρά ταύτα ο κ. Φέσσας δήλωσε ότι η εταιρία έχει ήδη 800.000 συνδρομητές και ο στόχος μέχρι το τέλος του έτους είναι να αυξηθούν σε 1 εκατομμύριο.

Η διοίκηση της εταιρίας είναι σε συνεχείς διαπραγματεύσεις για την επίτευξη καλύτερης συμφωνίας εθνικής περιαγωγής ενώ μετά από μια παρουσίαση που πραγματοποίησε σε θεσμικούς επενδυτές του εξωτερικού έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για συνεργασία ή μετοχική συμμετοχή, χωρίς όμως κάτι να είναι ακόμη ξεκάθαρο.

Σε ό,τι αφορά στη δραστηριότητα της πληροφορικής στόχος είναι η διατήρηση της ηγετικής θέσης της αγοράς και η ενδυνάμωση των συνεργασιών με τους μεγάλους οίκους του εξωτερικού ενώ ο κος Φέσσας εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πρόοδο των αναθέσεων των έργων του Γ ΚΠΣ, δεν παρέλειψε πάντως να πει ότι η παθογένεια στην ανάθεσή τους δεν έχει αντιμετωπιστεί επιτυχώς.

Στους στόχους της εταιρίας περιλαμβάνονται επίσης η ανάπτυξη της ταχυδρομικής εταιρίας του ομίλου ACS στις χώρες των Βαλκανίων αλλά και επέκταση των συνολικών δραστηριοτήτων του ομίλου στο εξωτερικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v