Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Πιθανή αναστολή της απεργίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα συνεδρίαση του Δ.Σ. του σωματείου εργαζόμενων στα ΕΛΠΕ. Το Δ.Σ. θα εκτιμήσει την νέα πρόταση που υπέβαλλε χθες η διοίκηση, ενώ ενδέχεται να αποφασίσει και την αναστολή της δεκαήμερης απεργίας που έχει εξαγγείλει για το διάστημα 10-20 Ιουνίου.

ΕΛΠΕ: Πιθανή αναστολή της απεργίας
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα συνεδρίαση του Δ.Σ. του σωματείου εργαζόμενων στα ΕΛΠΕ, προκειμένου να εκτιμήσει την νέα πρόταση που υπέβαλλε χθες η διοίκηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΣ, στο πλαίσιο του διαλόγου από μηδενική βάση που έχει ξεκινήσει, ενδέχεται να αποφασίσει και την αναστολή της δεκαήμερης απεργίας που έχει εξαγγείλει για το διάστημα 10-20 Ιουνίου.

Το Δ.Σ. δεν έχει δικαίωμα να απορρίψει την απεργία, αφού κάτι ανάλογο πρέπει να είναι απόφαση της γενικής συνέλευσης

Η απόφαση για αναστολή πάντως θα αποτελέσει ένα πρώτο βήμα συναίνεσης.

Στο μεταξύ αύριο η διοίκηση της εταιρίας καταθέτει προσφυγή με αίτημα την κήρυξη της απεργίας παράνομης και καταχρηστικής. Η κίνηση αυτή τονίζουν από την πλευρά της διοίκησης δε σηματοδοτεί ρήξη με τους εργαζόμενους αλλά αποτελεί θέμα ”τεχνικού χειρισμού”, προκειμένου να προλάβουν τις προθεσμίες στην περίπτωση που η άλλη πλευρά δεν υποχωρήσει στην απόφαση της.

Αισιοδοξία για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων εξέφρασαν στο euro2day παράγοντες του Yπουργείου Ανάπτυξης που παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Xρ. Λιάγγου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v