Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νομαρχία Πειραιά: Πρόστιμο 60.000 ευρώ στην ΕΥΔΑΠ

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την παράνομη, αυθαίρετη και καταχρηστική ενέργεια συσσώρευσης της λάσπης στην Ψυττάλεια κατέθεσε σήμερα η Νομαρχία Πειραιά, ενώ επέβαλε και νέο πρόστιμο στην ΕΥΔΑΠ, ύψους 60.000 ευρώ.

Νομαρχία Πειραιά: Πρόστιμο 60.000 ευρώ στην ΕΥΔΑΠ
Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την παράνομη, αυθαίρετη και καταχρηστική ενέργεια συσσώρευσης της λάσπης στην Ψυττάλεια κατέθεσε σήμερα η Νομαρχία Πειραιά, ενώ επέβαλε και νέο πρόστιμο στην ΕΥΔΑΠ, ύψους 60.000 ευρώ, για τη μη τήρηση των προβλεπόμενων περιβαλλοντικών όρων.

Κατά τη σημερινή έκτακτη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από όλους τους δήμους της Νομαρχίας Πειραιά, διατυπώθηκε το κοινό αίτημα να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου, ενώ παράλληλα επισημάνθηκε ότι θα προχωρήσουν όλοι μαζί σε κάθε μορφής κινητοποιήσεις, για να επιτύχουν την άμεση απομάκρυνση της παραγόμενης και συσσωρευμένης λυματολάσπης.

”Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, τα πράγματα οδηγούνται σε πλήρες αδιέξοδο, με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία των πολιτών. Εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε άλλο χαμένο χρόνο με πρόχειρους χειρισμούς, οι οποίοι έχουν επικίνδυνες παρενέργειες, με απρόβλεπτες συνέπειες για το περιβάλλον και τον Σαρωνικό.

Η διατήρηση των 150.000 τόνων λυματολάσπης στην Ψυττάλεια και των 800 τόνων της ημερήσιας παραγόμενης δημιουργεί νέα δεδομένα με τρομακτικές διαστάσεις” δήλωσε ο νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας.

Ο κύριος Μίχας τόνισε ότι δεν μπορεί να επιβαρύνονται πάντα οι περιοχές δυτικά του Κηφισού και συμπλήρωσε ”καλούμε την κυβέρνηση να λύσει το πρόβλημα, και όχι με τις πρακτικές του ¨διαίρει και βασίλευε¨ να προσπαθεί να φέρει σε αντιπαράθεση τους κατοίκους του ευρύτερου Πειραιά με τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής, γιατί αυτές οι μέθοδοι δεν περνούν και είναι καταδικαστέες”.

Ο νομάρχης Πειραιά, κλείνοντας, ανακοίνωσε ότι η αρχή των προειδοποιητικών κινητοποιήσεων θα γίνει την Πέμπτη το απόγευμα, 9 Ιουνίου, όπου μαζί με τον Δήμο και τους κατοίκους του Κερατσινίου θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Ακροκέραμο.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν οι δήμαρχοι Πειραιά, Χρήστος Αγραπίδης, Κερατσινίου, Δημήτρης Σαράφογλου, Περάματος, Γιάννης Λαγουδάκος, Δραπετσώνας, Γιώργος Αραβιάδης, Μεθάνων, Χρήστος Πάλλης, Πόρου, Σπύρος Σπυρίδων, Σπετσών, Ευάγγελος Κονταξάκης, και ο αντιδήμαρχος Κορυδαλλού, κ. Δημόπουλος.

Συμμετείχαν επίσης ο αναπληρωτής δήμαρχος Πειραιά, Τάσος Καρλές, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εξωραϊστικών Εκπολιτιστικών Συλλόγων Σαλαμίνας, Νίκος Ευθυμίου, η αντινομάρχης της Υπερνομαρχίας, Εύη Γιαννοπούλου, οι αντινομάρχες Πειραιά, Χρήστος Αγγέλης, Λάζαρος Αλεξανδρίδης, Σταύρος Μαρκάτος, Ρουμπίνη Ανδριοπούλου, Βασίλης Βαλσαμάκης, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πειραιά, Γιώργος Τσιρίδης, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Παναγιώτης Βουδούρης, Γιάννης Μαρωνίτης, Κώστας Καρράς, Δρακούλης Βρεττάκος, Αντώνης Βλαχάκος, Περικλής Αλεβίζος και ο γενικός γραμματέας της Νομαρχίας Πειραιά, Μανόλης Αντωνάκος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v