Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Στις 30 Ιουνίου η Γ.Σ

Στις 30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Intracom κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί η διανομή μερίσματος ύψους 0,10 ευρώ για τη χρήση του 2005.

Intracom: Στις 30 Ιουνίου η Γ.Σ
Στις 30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Intracom κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί η διανομή μερίσματος ύψους 0,10 ευρώ για τη χρήση του 2005.

Εξάλλου, στα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνεται και η απόφαση για αγορά ιδίων μετοχών έως 10% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.

Το προς διανομή μέρισμα είναι αντίστοιχο της προηγούμενης χρήσης ενώ διαμορφώνει τη μερισματική απόδοση στο 2,37% με βάση τη χθεσινή (6 Ιουνίου) τιμή κλεισίματος των 4,22 ευρώ.

Ταυτόχρονα, η Intracom ανακοίνωσε, ότι συμμετείχε στο διεθνές συνέδριο-έκθεση ”Land Forces 2010 – Pragmatic Approach to Network Enabled Capabilities”, μετά από πρόσκληση της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικής Τεχνολογίας και Προμηθειών της Γερμανίας (BWB).

Σημειώνεται, πως το συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Γερμανικού Στρατού, της BWB, καθώς και του διεθνούς Συνδέσμου MILVA (Military Vectronics Association).

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν τεχνολογίες, καθώς και λύσεις που αφορούν στον τομέα Network Centric Warfare, ο οποίος αποτελεί σημαντικό πυρήνα εξελίξεων στην τεχνολογία της Άμυνας διεθνώς.

Όπως τονίζεται, συμμετείχαν κυβερνητικά στελέχη, αξιωματικοί του Γερμανικού Στρατού και επίσημες αντιπροσωπείες υπουργείων των χωρών μελών του Συνδέσμου της MILVA, στον οποίο μετέχουν Αγγλία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ιταλία, Καναδάς, Νότα Αφρική, Ολλανδία, Σουηδία και Τσεχία.

Η Intracom, υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση, είναι η μοναδική Ελληνική εταιρία, μεταξύ κορυφαίων συμμετοχών παγκοσμίως, που κλήθηκε να συμμετάσχει παρουσιάζοντας το σύστημα ενδοεπικοινωνίας WISPR (Wideband Intercom & Secure Packet Radio) και εκθέτοντας τις δυνατότητες του συστήματος WISPR – WLAN (Ασύρματο Τοπικό Δίκτυο).

Αναλυτικότερα, τα συστήματα έχουν σχεδιαστεί και αναπτυχθεί εξ ολοκλήρου από την Intracom, έχει απονεμηθεί δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία απόκτησης διεθνούς πατέντας.

Πιο συγκεκριμένα, το σύστημα WISPR παρουσιάστηκε και στο πλαίσιο της Νατοϊκής άσκησης ”Combined Endeavor 2005” που πραγματοποιήθηκε το 2ο δεκαήμερο του Μαΐου στη Γερμανία, καθώς επίσης και στο πεδίο δοκιμών ”Fort Monmouth” των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σαν αποτέλεσμα, με σχετικό αίτημα της Υπηρεσίας, το WISPR θα δοκιμαστεί σε οχήματα του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών.

Παράλληλα, η BWB, με δική της πρωτοβουλία και κόστος, έχει υποβάλλει το WISPR σε εξαντλητικές δοκιμές αξιολόγησης με άριστα αποτελέσματα.

Η διεθνής αναγνώριση των δυνατοτήτων της Intracom επιβεβαιώνεται και από την πρώτη εξαγωγική επιτυχία του συστήματος WISPR, το οποίο επιλέχθηκε τον προηγούμενο μήνα να εξοπλίσει τα συστήματα ARTHUR Weapon Locating System τα οποία αποφάσισε να προμηθευτεί το Υπουργείο Άμυνας της Τσέχικης Δημοκρατίας, σημειώνοντας την αφετηρία της εξαγωγικής δραστηριότητας της εταιρίας σε πλατφόρμες ενδοεπικοινωνίας και το επιστέγασμα της προσπάθειας ανάπτυξης νέων καινοτόμων και τεχνολογικά προηγμένων προϊόντων.

Σχετικά με το θέμα, ο εκτελεστικός γενικός διευθυντής του Τομέα Αμυντικών Συστημάτων της Intracom, κ. Γιώργος Τρουλλινός δήλωσε: ”Έχουμε αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα στα συστήματα επικοινωνιών προηγμένης τεχνολογίας. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ήδη έχουν επιλέξει την τεχνολογία WISPR σε συστήματα επικοινωνιών ξηράς και θαλάσσης ενώ έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον από μεγάλους οίκους του εξωτερικού για την ενσωμάτωση των προϊόντων της εταιρίας σε σύνθετα οπλικά συστήματα, με πολύ καλές προοπτικές για την περαιτέρω ενίσχυση των εξαγωγών και της διεθνούς παρουσίας της Intracom”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v