Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

TOUSA: Συμφωνία για εξαγορά εταιρίας στη Φλόριντα

Συμφωνία για την εξαγορά της Transeastern Properties ανακοίνωσε εχθές η TOUSA, θυγατρική της Τεχνικής Ολυμπιακής στις ΗΠΑ. Το τίμημα δεν έγινε γνωστό. Η Π&Κ σχολίασε ότι μέσω του joint venture, η TOUSA θα διπλασιάσει το μέγεθός της στην αγορά της Φλόριντα και θα αυξήσει το μερίδιο αγοράς της σε πάνω από 2%.

TOUSA: Συμφωνία για εξαγορά εταιρίας στη Φλόριντα
Σε οριστική συμφωνία για την εξαγορά της Transeastern Properties, έναντι τιμήματος που δεν έγινε γνωστό, ήλθε η TOUSA, θυγατρική της Τεχνικής Ολυμπιακής στις ΗΠΑ.

Η εταιρία ανακοίνωσε χθες την πρόθεσή της να αποκτήσει την εταιρία με έδρα τη Φλόριντα των ΗΠΑ. Όπως ανέφερε η χρηματιστηριακή εταιρεία JMP Securities, που εκπροσωπούσε τον πωλητή, η συναλλαγή αυτή αποτελεί τη μεγαλύτερη εξαγορά μη εισηγμένης εταιρίας στον κλάδο κατασκευής σπιτιών, ”homebuilding”.

H TOUSA Homes θα είναι το διαχειριστικό μέλος της κοινοπραξίας η οποία θα γίνει μεταξύ της TOUSA Homes και του Arthur Falcone, που είναι ο δ/νων σύμβουλος & συμπρόεδρος (CΕO & co-chairman) του Falcone Group και ο πλειοψηφών μέτοχος της Transeastern.

Η κοινοπραξία θα έχει στην κυριότητά της και θα εκμεταλλεύεται τα σχετικά με την κατασκευή σπιτιών πάγια στοιχεία και επιχειρηματικές δραστηριότητες που εξαγοράζονται και έχει εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση χωρίς την εγγύηση της TOUSA ή της μητρικής της εταιρίας, Τεχνική Ολυμπιακή Α.Ε. Ουσιαστικά όλοι οι τωρινοί συνεργάτες της Transeastern θα εξακολουθήσουν να απασχολούνται είτε από την TOUSA είτε από την κοινοπραξία.

Η TOUSA εκτιμά ότι το joint venture που θα προκύψει από τη συμφωνία θα παράξει επιπλέον 3.500 οικίες και έσοδα από πωλήσεις περίπου 1 δισ. δολ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρίας, το κόστος της εξαγοράς θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών της συμφωνίας, που προβλέπεται να γίνει μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2005.

Όπως έγραψε το περιοδικό ”Builder Magazine”, η εταιρεία Transeastern το 2004 κατετάγη ως η 37η μεγαλύτερη εταιρία homebuilding, με συνολικό τζίρο 466 εκατομμύρια δολάρια και 2.385 παραδόσεις νέων κατοικιών. Στις 31 Μαρτίου 2005, η Transeastern είχε στην κυριότητά της και έλεγχε 22.000 οικόπεδα σε όλες τις κύριες αγορές της Florida.

Το 2004 η TOUSA παρέδωσε περισσότερα από 2.300 σπίτια στη Florida, με έσοδα που υπερέβησαν τα 630 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Π&Κ στο πρωινό της report, το joint venture θα διπλασιάσει το μέγεθος της TOUSA στην αγορά της Φλόριντα και θα αυξήσει το μερίδιο αγοράς της εταιρίας σε παραπάνω από 2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v