Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Συμμετοχή στα κέρδη ζητούν οι εργαζόμενοι

Συμμετοχή στα κέρδη της ΔΕΗ ζήτησαν οι εργαζόμενοι της Επιχείρησης διά του εκπροσώπου τους, προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, κ. Πιλαλίδη. Παράλληλα, η διοίκηση της ΔΕΗ παρουσίασε τα αποτελέσματα του 2004 και ανακοίνωσε μέρισμα 0,90 ευρώ ανά μετοχή, που αντιστοιχεί σε διάθεση του 30% των συνολικών κερδών της χρήσης. Στις 15/6 η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου 2005.

ΔΕΗ: Συμμετοχή στα κέρδη ζητούν οι εργαζόμενοι
της Χρύσας Λιάγγου

Συμμετοχή στα κέρδη της ΔΕΗ ζήτησαν οι εργαζόμενοι της Επιχείρησης διά του εκπροσώπου τους, προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, κ. Πιλαλίδη.

Το θέμα τέθηκε κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ παράλληλα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έκανε λόγο για σχέδια ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, τα οποία απέδωσε στη στάση του υπουργού Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφη, να μην δέχεται συνάντηση με τους εργαζομένους.

Ο κ. Πιλαλίδης απείλησε με απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ παίρνοντας το λόγο ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης, κ. Νίκος Στεφάνου, διέψευσε ότι υπάρχουν τέτοια σχέδια και δεσμεύθηκε απέναντι στους εργαζομένους για κοινή συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης την επόμενη Τετάρτη.

Παράλληλα, η διοίκηση της ΔΕΗ παρουσίασε τα αποτελέσματα του 2004 και ανακοίνωσε μέρισμα 0,90 ευρώ ανά μετοχή, που αντιστοιχεί σε διάθεση του 30% των συνολικών κερδών της χρήσης.

Δικαιούχοι είναι οι κάτοχοι μετοχών της ΔΕΗ κατά τη λήξη της συνεδρίασης των χρηματιστηρίων Αθηνών και Λονδίνου της 6ης Ιουνίου 2005. Την Τρίτη 7 Ιουνίου 2005 οι μετοχές της ΔΕΗ θα διαπραγματεύονται στα Χρηματιστήρια χωρίς το δικαίωμα καταβολής μερίσματος.

Τόσο από την πλευρά της διοίκησης όσο και από την πλευρά των εργαζομένων τονίστηκε ότι για φέτος περιορίζεται ο κίνδυνος μπλακάουτ, ενώ από την πλευρά του υπουργείου Ανάπτυξης προέκυψε ότι έμφαση φέτος θα δοθεί στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2005 της ΔΕΗ, η ανακοίνωση, που αναμενόταν να γίνει σήμερα, μετατίθεται για τις 15 Ιουνίου.

Ο πρόεδρος της Επιχείρησης, κ. Ιωάννης Παλαιοκρασσάς, δήλωσε ότι η εταιρία θα εκμεταλλευθεί όλο το χρόνο που δίνεται από τη νομοθεσία προκειμένου να αποδοθούν καλύτερα τα αποτελέσματα με βάση τα ΔΛΠ, μετά και την αποτίμηση των παγίων που έγινε το 2004.

Ο κ. Παλαιοκρασσάς από το βήμα της γενικής συνέλευσης καθησύχασε τις ανησυχίες που είχαν εκφραστεί νωρίτερα από τους εργαζομένους, διαβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται να αλλάξει το εργασιακό καθεστώς της Επιχείρησης.

”Η ΔΕΗ δεν είναι ΟΤΕ” δήλωσε ο κ. Παλαιοκρασσάς, ο οποίος πρόσθεσε πως η Επιχείρηση εφαρμόζει ήδη πρόγραμμα μείωσης του προσωπικού, με βάση το επιχειρησιακό πρόγραμμα, που προβλέπει προσλήψεις εφτά προς δέκα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v