Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Μέρισμα 0,90 ευρώ συζητά η γενική συνέλευση

Κάμψη 12-13% στα κέρδη προ φόρων του πρώτου τριμήνου (με βάση τα ΔΛΠ) αναμένεται να ανακοινώσει η διοίκηση της ΔΕΗ κατά τη διάρκεια της σημερινής ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων, όπου παράλληλα θα συζητηθεί και η διανομή μερίσματος 0,90 ευρώ για το 2004.

ΔΕΗ: Μέρισμα 0,90 ευρώ συζητά η γενική συνέλευση
της Χρύσας Λιάγκου

Διεξάγεται σήμερα στις 11.00’ η ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2005.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προ φόρων κερδοφορία της επιχείρησης εμφανίζεται μειωμένη στο τρίμηνο (με βάση τα ΔΛΠ) σε ποσοστό 12- 13%. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά, από την είσοδο της Επιχείρησης στο Χ.Α., που η κερδοφορία της εμφανίζεται μειωμένη.

Σε ό,τι αφορά το μέρισμα για τη χρήση του 2004, η πρόταση της διοίκησης αφορά σε 0,90 ευρώ ανά μετοχή.

----- Οι εκτιμήσεις των αναλυτών

Η Proton Securities, στο πρωινό της report, εκτιμά πως τα καθαρά κέρδη της Επιχείρησης θα σημειώσουν κάμψη κατά 5,1% και θα διαμορφωθούν στα 109,7 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, η HSBC ανέφερε σε σχετικό της report ότι ενοποιημένος κύκλος της ΔΕΗ θα παρουσιάσει αύξηση 4,2% στο πρώτο τρίμηνο, διαμορφούμενος στα 1,087 δισ. ευρώ, με την κερδοφορία να επηρεάζεται αρνητικά από τις αυξημένες τιμές του πετρελαίου.

Για τα EBITDA η HSBC αναμένει κάμψη 6%, καθώς τα τοποθετεί στα 354 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα προέβλεπε υποχώρηση 3% στα καθαρά κέρδη, και συγκεκριμένα στα 113 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v