Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκινούν επίσημα οι διαπραγματεύσεις για ΕΛΠΕ

Ξεκινούν την Πέμπτη, 6/6, οι διαπραγματεύσεις ελληνικού δημοσίου - κοινοπραξίας LukOil - Λάτση για την εξαγορά του 23% των ΕΛΠΕ. Ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ελληνικό δημόσιο προτίθεται να αντιπροτείνει εξαγορά της Petrola από τα ΕΛΠΕ.

Ξεκινούν επίσημα οι διαπραγματεύσεις για ΕΛΠΕ
Με επίμαχο σημείο, το ζήτημα της απορρόφησης της Petrola από τα ΕΛΠΕ, ξεκινούν αύριο, Πέμπτη 6/6, οι επίσημες διαπραγματεύσεις μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της κοινοπραξίας LukOil - Λάτση, για την εξαγορά του 23,17% των ΕΛΠΕ, έναντι του ποσού των 154,6 δισ. δραχμών.

Την ίδια στιγμή, ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν, ότι το ελληνικό δημόσιο, προτίθεται να αντιπροτείνει την εξαγορά της Petrola από τα ΕΛΠΕ, προκειμένου κατ΄ αυτόν τον τρόπο, να μην αυξηθεί το ποσοστό της κοινοπραξίας Λάτση - Lukoil, πάνω από το 23,17% και συνεπώς - όπως λέγεται - να διασφαλιστεί το μάναζμεντ από το ελληνικό δημόσιο. Η πρόθεση αυτή, στην περίπτωση που ισχύει, θεωρείται δεδομένο ότι υπαγορεύτηκε από τις αντιδράσεις ορισμένων κυβερνητικών στελεχών, αλλά και των εργαζομένων των ΕΛΠΕ που αντιτίθεται στην πώληση του 23,17%.

Πάντως, στην περίπτωση που τα ΕΛΠΕ εξαγοράσουν την Petrola, τότε είναι δεδομένο ότι οι διαπραγματεύσεις θα διαρκέσουν κατά πολύ περισσότερο από δύο μήνες, (έτσι έχει ανακοινωθεί), αφού θα πρέπει να διευθετηθεί και το ζήτημα της εξαγοράς.

Αλλες πληροφορίες επίσης αναφέρουν, ότι η διοίκηση των ΕΛΠΕ, προσέλαβε την ABN AMRO ως δικό της σύμβουλο, ο οποίος θα συμμετάσχει στη φάση των διαπραγματεύσεων για λογαριασμό των ΕΛΠΕ.

Η πληροφορία αυτή δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για το ποιος θα είναι ο ρόλος της ABN AMRO, από τη στιγμή που το ζήτημα το χειρίζεται ο σύμβουλος του ελληνικού δημοσίου (Εθνική, ΕΤΕΒΑ, UBS Warburg).

Τέλος οι εργαζόμενοι που αντιτίθενται στην πώληση του 23,17%, ανακοίνωσαν ότι από τις 14 έως τις 17 Ιουνίου θα προχωρήσουν σε τέσσερις εικοσιτετράωρες απεργίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v