Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Domus: Υπεξαίρεση και σύλληψη Π. Διαμάντη

Στη σύλληψη του Π. Διαμάντη, μετόχου, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Domus ΑΕΕΧ οδήγησε η έγκληση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά των μελών του Δ.Σ. της εταιρίας για πλαστογραφία και υπεξαίρεση 3,5 εκατ. ευρώ. Οι λεπτομέρειες.

Domus: Υπεξαίρεση και σύλληψη Π. Διαμάντη
Συνελήφθη ο κ. Παναγιώτης Διαμάντης, μέτοχος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας επενδύσεων Domus με την κατηγορία της πλαστογραφίας και της υπεξαίρεσης 3,5 εκατ. ευρώ.

Η έγκληση που άσκησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διαβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης του κ. Διαμάντη, η οποία (σε μία όντως ταχύτατη αντίδραση των αρχών) πραγματοποιήθηκε χθες.

Με σημερινή της ανακοίνωση η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναφέρει πως τα δυσμενή συμπεράσματα για την εταιρία Domus και τον επικεφαλής της προέκυψαν από τον έλεγχο που διεξήχθη και ο οποίος κατέδειξε ότι το σύνολο σχεδόν της περιουσίας της εταιρίας ”έκανε φτερά”.

Ως αποτέλεσμα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε ομόφωνα την υποβολή έγκλησης κατά των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Domus για παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού, διότι ”κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οι δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις της εταιρίας για την 31/12/2004 και 31/3/2005 δεν είναι αληθείς και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα”.

Πρέπει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με βάση τη λογιστική κατάσταση α΄ τριμήνου του 2005, όλη η περιουσία της επενδυτικής ήταν ”κινητή”, αφού η Domus δεν εμφάνιζε άλλες επενδύσεις στο χαρτοφυλάκιό της, παρά μόνον ”διαθέσιμα και ισοδύναμα” ύψους… 5 εκατ. ευρώ.

Των σημερινών εξελίξεων είχε προηγηθεί το πρωί της Πέμπτης η απόφαση του προέδρου του χρηματιστηρίου, κ. Σπ. Καπράλου, να θέσει σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης τη μετοχή της εταιρίας, για την οποία τα ενοχοποιητικά στοιχεία ήταν ακόμη στο στάδιο των ”ενδείξεων”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v