Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Frigoglass με 24 παραγωγικές μονάδες σε 18 χώρες

Χρονιά ενσωμάτωσης νέων μονάδων, καλύτερης οργάνωσης με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας και εξασφάλισης μακροπρόθεσμης ανάπτυξης, χαρακτηρίζεται το 2001, για τον όμιλο Frigoglass, ο οποίος διαθέτει παρουσία σε 18 χώρες με 24 παραγωγικές μονάδες μετά από επενδύσεις 264 εκατ. ευρώ.

Η Frigoglass με 24 παραγωγικές μονάδες σε 18 χώρες
Τις προοπτικές και την δυναμική του oμίλου Frigoglass, παρουσίασαν στο Ελληνικό Capital Link Forum, ο υπεύθυνος επενδυτικών σχέσεων κ. Δημήτριος Κουνιάκης και ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου κ. Γιάννης Χαλβατζής, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην συνεχή και σταθερή ανάπτυξη του ομίλου.

Ο κ. Χαλβατζής τόνισε, ότι οι δώδεκα μήνες του 2001 ήταν ένα διάστημα έντονων διεργασιών για τον όμιλο. Ηταν η χρονιά της ενσωμάτωσης των νέων μονάδων και της καλύτερης οργάνωσης των δραστηριοτήτων με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας του ομίλου και εξασφάλιση της μακροπρόθεσμης ανάπτυξής του.

Σύμφωνα με την παρουσίαση, το α’τρίμηνο του 2002 συνεχίστηκε η ανάπτυξη του ομίλου με αύξηση τόσο των πωλήσεων όσο και των κερδών. Τα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη του ομίλου για το α’τρίμηνο του 2002, μετά την αφαίρεση των μεριδίων μειοψηφίας, αυξήθηκαν κατά 21,6% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους και ανήλθαν σε 3,3 εκ. ευρώ. Τα ενοποιημένα προ φόρων, χρηματοοικονομικών και αποσβέσεων κέρδη (ΕΒΙΤDA) ανήλθαν σε 12,3 εκ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 7,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Οι ενοποιημένες πωλήσεις αντίστοιχα, αυξήθηκαν κατά 8,3% και ανήλθαν σε 69,3 εκ. ευρώ.

Επίσης παρουσιάστηκαν, από τον κ. Δημήτριο Κουνιάκη, τα ιστορικά στοιχεία, οι δραστηριότητες και η στρατηγική του ομίλου. Το εκτεταμένο πρόγραμμα επενδύσεων, ύψους 264 εκ. ευρώ, της τελευταίας τετραετίας, συνέτεινε στη δημιουργία του ομίλου Frigoglass με τη σημερινή του μορφή, των 24 παραγωγικών μονάδων σε 18 χώρες.

Επίσης, επισημάνθηκε ότι προτεραιότητα του ομίλου μεσοπρόθεσμα, είναι να εκμεταλλευτεί τις υπάρχουσες μονάδες, να βελτιώσει τα περιθώρια και να μεγιστοποιήσει την απόδοση του, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις στους πελάτες του, συμβαδίζοντας με τις μεταβαλλόμενες ανάγκες τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v