Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Παρέμβαση Σιούφα στην ”κόντρα” (update)

”Πολιτικά παιχνίδια εις βάρος των εργαζόμενων της εταιρίας δε θα περάσουν”. Τη δήλωση αυτή έκανε ο κ. Δ. Σιούφας, παρεμβαίνοντας στο θέμα που είχε δημιουργηθεί μεταξύ της διοίκησης και των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ για τη συλλογική σύμβαση εργασίας.

ΕΛΠΕ: Παρέμβαση Σιούφα στην ”κόντρα” (update)
”Πολιτικά παιχνίδια εις βάρος των εργαζόμενων της εταιρίας δε θα περάσουν”, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Δ. Σιούφας, παρεμβαίνοντας στο θέμα που είχε δημιουργηθεί μεταξύ της διοίκησης και των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ για τη συλλογική σύμβαση εργασίας.

Ο υπουργός εξέφρασε αισιοδοξία ότι μέσω του διαλόγου οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σε μία σύμβαση, και εφόσον το θέμα συζητείται από μηδενική βάση.

Παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης εκτιμούν ότι η απόφαση των εργαζομένων για τη δεκαήμερη απεργία είναι μία κίνηση υποκινούμενη πολιτικά από το ΠΑΣΟΚ, που στόχο έχει να καλύψει την εσωκομματική διχογνωμία που είχε εκφραστεί στο θέμα του ΟΤΕ.

Εξάλλου, με ανακοίνωσή της η διοίκηση των ΕΛΠΕ, διευκρινίζει τα εξής:

”Ύστερα από εκτεταμένες αναφορές στα ΜΜΕ σχετικά με το προτεινόμενο από την εταιρεία, εισαγωγικό μισθολογικό κλιμάκιο για τους νεοπροσλαμβανομένους, διευκρινίζουμε τα ακόλουθα για αποκατάσταση της πραγματικότητας και για την αποφυγή περαιτέρω λαθεμένων και ενδεχομένως εσκεμμένων εντυπώσεων:

Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ δίνει σε όλους τους εργαζόμενους που υπάγονται στη συλλογική σύμβαση εργασίας 17,7 μισθούς ετησίως, σε αντίθεση με τις άλλες Ελληνικές επιχειρήσεις.

Συνεπώς το αναφερθέν μισθολογικό κλιμάκιο των 610,00 ευρώ το μήνα αναγόμενο στην ίδια βάση με την ΓΣΕΕ (14 ετήσιους μισθούς) αντιστοιχεί σε 771 ευρώ και είναι κατά 20% υψηλότερο.

Επισημαίνεται ότι στο παραπάνω μηνιαίο μισθό δεν περιλαμβάνεται το ανθυγιεινό επίδομα των 170 ευρώ (πολλαπλασιαζόμενο και αυτό με 17,7).

Επίσης δε οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα απολαμβάνουν και παροχές κοινωνικού χαρακτήρα όπως διατακτικές Χριστουγέννων και Πάσχα, εκδρομές προσωπικού, σίτιση και επί πλέον ασφαλιστικές καλύψεις και ημέρες αδείας.

Σημειούται δε ότι οι μόνες προσλήψεις που έχουν γίνει είναι αυτές που προκηρύχθηκαν μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ του 2003”.

Το θέμα αντιμετωπίζεται σε έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών με τη συμμετοχή του κ. Γ. Αλογοσκούφη και στελεχών της διοίκησης των ΕΛΠΕ.

Χρ. Λιάγγου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v