Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο πρόεδρος της Chipita εξελέγη στο Δ.Σ. της LAMDA

Την εκλογή του κ. Σπυρίδωνα Θεοδωρόπουλου (προέδρου της Chipita και αντιπροέδρου του ΣΕΒ), ως ανεξάρτητου και μη εκτελεστικού μέλους της LAMDA Development, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της τελευταίας στη συνεδρίασή του την 1η Ιουνίου 2005. Το νέο Δ.Σ.

Ο πρόεδρος της Chipita εξελέγη στο Δ.Σ. της LAMDA
Την εκλογή του κ. Σπυρίδωνα Θεοδωρόπουλου (προέδρου της Chipita και αντιπροέδρου του ΣΕΒ), ως ανεξάρτητου και μη εκτελεστικού μέλους της LAMDA Development, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της τελευταίας στη συνεδρίασή του την 1η Ιουνίου 2005.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος αντικαθιστά το παραιτηθέν μέλος κ. Αναστάσιο Αλέξανδρο Λιβιεράτο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της LAMDA Development, ο κ. Σ. Θεοδωρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 25 Δεκεμβρίου 1958. Είναι απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ και γνωρίζει άπταιστα Αγγλικά και Ιταλικά.

Ξεκίνησε το 1976 από μία μικρή οικογενειακή εταιρία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, την Recor Α.Ε., όπου έφθασε ως τη θέση του Διευθυντή Πωλήσεων. Το 1981 αναλαμβάνει τη γενική διεύθυνση της Aligel, μιας εισαγωγικής εταιρείας ζαχαρωδών προϊόντων και παγωτών, με εισαγωγική δραστηριότητα κυρίως από την Ιταλία.

Eπίσης, το 1986 αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος στην Interia, εταιρεία παραγωγής και εμπορίας πραλίνας φουντουκιού, με σοβαρή εξαγωγική δραστηριότητα. Την ίδια χρονιά εξαγοράζει το 50% των μετοχών της Chipita και αναλαμβάνει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και το 1989 το άλλο 50%.

Ακόμη, το 1990, με δική του πρωτοβουλία, το 50% των μετοχών της Chipita περιέχεται σε group πολυεθνικών επενδυτών, μέσω της επενδυτικής εταιρείας Eurohellenic, οπότε και ενδυναμώνεται σημαντικά η κεφαλαιουχική δομή της εταιρείας, ενώ από το 2000 κατέχει τη θέση του Προέδρου Δ.Σ. της εταιρίας.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος είναι επίσης αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΒ, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Ε.Ε.Ε.Χ.Α.Α. καθώς επίσης και μέλος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, κατόπιν της ανωτέρω αντικατάστασης η νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας, έχει ως ακολούθως:

* Απόστολος Ταμβακάκης, πρόεδρος, εκτελεστικό μέλος

* Ευάγγελος Χρόνης, αντιπρόεδρος Δ.Σ., μη εκτελεστικό μέλος

* Λάμπρος Αναγνωστόπουλος, διευθύνων σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος

* Emmanuel Leonard Bussetil, μη εκτελεστικό μέλος

* Πέτρος Καλαντζής, μη εκτελεστικό μέλος

* Σπυρίδων Θεοδωρόπουλος, μη εκτελεστικό και ανεξάρτητο μέλος

* Δημήτριος Παπαλεξόπουλος, μη εκτελεστικό και ανεξάρτητο μέλος

* Φώτιος Αντωνάτος, μη εκτελεστικό μέλος

Σημειώνεται, πως η επικύρωση της εκλογής του ως άνω νέου μέλους του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας θα γίνει από την επικείμενη τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v