Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Δεν προχωρά σε νέα επιστροφή κεφαλαίου

Δεν θα προχωρήσει σε νέα επιστροφή κεφαλαίου η ΕΧΑΕ παρά τα 150-160 εκατ. ευρώ που διαθέτει σε ρευστά διαθέσιμα, σημείωσε η διοίκηση του ομίλου κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης, όπου παράλληλα αναφέρθηκε στις συναλλαγές της αγοράς παραγώγων β’ τριμήνου, αλλά και στις συνεργασίες με τα ξένα χρηματιστήρια. Τα 6,30 ευρώ διατηρεί η Π&Κ.

ΕΧΑΕ: Δεν προχωρά σε νέα επιστροφή κεφαλαίου
Στα 150-160 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα ρευστά διαθέσιμα του ομίλου της ΕΧΑΕ όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια χθεσινής τηλεδιάσκεψης η διοίκηση του ομίλου.

Παράλληλα, η διοίκηση σημείωσε πως η ΕΧΑΕ δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε νέα επιστροφή κεφαλαίου στο μέλλον.

Επίσης και όπως αναφέρει η Marfin Analysis στο πρωινό της report η διοίκηση του ομίλου ανέφερε παράλληλα πως οι συναλλαγές στην αγορά των παραγώγων το δεύτερο τρίμηνο του έτους παραμένουν µειωµένες σε σχέση µε την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ επεσήμανε ταυτόχρονα πως δεν σχεδιάζονται περαιτέρω αλλαγές στην τιµολογιακή πολιτική.

Επιπλέον, αναφέρθηκε πως η εταιρία βρίσκεται σε προχωρηµένες διαπραγµατεύσεις µε το χρηµατιστήριο του Βουκουρεστίου για τη συνεργασία σε επίπεδο τεχνολογίας, ενώ έχει ξεκινήσει και συζητήσεις µε τη Βουλγαρία και τη Σερβία.

Σημειώθηκε επιπρόσθετα πως η ΕΧΑΕ υπέγραψε συμβόλαιο με την Κύπρο.

Εξάλλου, την τιμή-στόχο των 6,3 ευρώ και τη σύσταση ”equalweight” επαναδιατυώνει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στην Καθημερινή της Ενημέρωση όπου σχολιάζει τα μεγέθη πρώτου τριμήνου της ΕΧΑΕ.

Ειδικότερα, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως η πτώση που κατέγραψε ο κύκλος εργασιών του ομίλου στο τρίμηνο οφείλεται μεταξύ άλλων στους χαμηλούς όγκους συναλλαγών στην αγορά παραγώγων.

Επίσης, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως τα συνολικά έξοδα µειώθηκαν κατά 21% ετησίως, διαμορφούμενα στα 8,3 εκατ. ευρώ, ενώ το μέσο κόστος ανά υπάλληλο μειώθηκε κατά 10%.

Σε ό,τι αφορά την κατά 22% αύξηση των καθαρών κερδών η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ την αποδίδει στη μείωση του συντελεστή φορολόγησης σε 25% από 49% πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v