Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολες οι αλλαγές στα Παιχνίδια του ΟΠΑΠ (update)

Εξετάζεται η σταδιακή εισαγωγή ελληνικών ποδοσφαιρικών αγώνων στο ”Πάμε Στοίχημα” του ΟΠΑΠ, από τη νέα αγωνιστική περίοδο, δήλωσε σήμερα ο Γ. Αλογοσκούφης, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος, Β. Νειάδας παρουσίασε τις αλλαγές στα παιχνίδια του οργανισμού. Από 23 Ιουνίου η διανομή του μερίσματος.

Ολες οι αλλαγές στα Παιχνίδια του ΟΠΑΠ (update)
της Ελενας Λάσκαρη

Με απώτατο όριο το διάστημα 15 με 17 Ιουλίου προγραμματίζεται η δημόσια εγγραφή για τη διάθεση πακέτου 17% των μετοχών του ΟΠΑΠ.

Σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Οικονομίας η διαδικασία σχεδιάζεται για το α’ 10ήμερο του Ιουλίου με απώτατο όριο το διάστημα 15 με 17 του ιδίου μήνα.

Στο μεταξύ ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, όπου δόθηκε στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, σημείωσε ότι εξετάζεται η σταδιακή εισαγωγή ελληνικών ποδοσφαιρικών αγώνων στο ”Πάμε Στοίχημα” από τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο μετά τη λήξη της σύμβασης με την Ιντραλότ την διαδικασία να την αναλάβει ο ίδιος ο ΟΠΑΠ.

Αναδοχοι του placement είναι οι Citigroup, CSFB, Deutsche Bank, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, EFG Eurobank και Εμπορική.

---- Τι αλλάζει στα Παιχνίδια - Δηλώσεις Β. Νειάδα στη γ.σ.

Ο ΟΠΑΠ αναμένεται να εισάγει το νέο παιχνίδι Bingo-Lotto μέσα στους πρώτους έξι μήνες του 2006, είπε στη γενική συνέλευση των μετόχων ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού Βασίλης Νειάδας.

Λόγω της φύσεως του παιχνιδιού, όπου κληρώνονται σταδιακά τυχαία νούμερα ώστε να σχηματιστούν διάφορα σχήματα σε μία κάρτα, η παρουσίαση από την τηλεόραση θα γίνεται σε ειδικό πρόγραμμα και σε ώρα μεγάλης τηλεθέασης, μέσω καναλιού πανελλαδικής κάλυψης που θα προκύψει από σχετικό διαγωνισμό.

Το πρόγραμμα θα πλαισιώνεται από καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, κληρώσεις άλλων δώρων κλπ.

Σύμφωνα με τον κ. Νειάδα, μελετάται η σταδιακή εισαγωγή αγώνων των ελληνικών διοργανώσεων ποδοσφαίρου στο παιχνίδι ”ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ” από την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου 2005-2006, σε πρώτη φάση σε συνδυασμό με αγώνες ξένων πρωταθλημάτων.

Επίσης, ο ΟΠΑΠ, πρόσθεσε ο κ. Νειάδας, εξετάζει την πλήρη ανάληψη από αυτήν της οργάνωσης, λειτουργίας και διεξαγωγής του στοιχήματος, μετά τη λήξη της σύμβασης με την υφιστάμενη ανάδοχο κοινοπραξία (Ιανουάριος 2007).

Επίσης, ο κ. Νειάδας, εξήγγειλε τις εξής αλλαγές στο ΠΡΟΠΟ:

α) Καθιερώνεται δελτίο 14ων Ελληνικών και ξένων αγώνων.

β) Η τιμή της κάθε στήλης θα αναπροσαρμοστεί. Εδώ θα πρέπει να παρατηρηθεί ότι η τιμή της στήλης όχι μόνο δεν έχει αυξηθεί τα επτά τελευταία χρόνια, αλλά μειώθηκε και κατά τη στιγμή της μετατροπής των δραχμών σε ευρώ.

γ) Καταργείται η τέταρτη κατηγορία νικητών η οποία αποδίδει πολύ χαμηλά μερίδια στους νικητές. Τα χρήματα αυτά θα αποδίδονται στους νικητές των τριών μεγαλύτερων κατηγοριών (14άρια, 13άρια, 12άρια).

δ) Προστίθεται ένα επιπλέον παιχνίδι ανά δελτίο ΠΡΟΠΟ, που αφορά στη σωστή πρόβλεψη του αποτελέσματος στους επτά πρώτους αγώνες του δελτίου. Οι παίκτες θα συμμετέχουν, εφόσον το επιθυμούν, με επιπρόσθετο τίμημα ιδίας αξίας με την αναπροσαρμοσθείσα τιμή στήλης και με περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν.

ε) Καθιερώνεται ΤΖΑΚ ΠΟΤ για τους νικητές της πρώτης κατηγορίας

στ) Το νέο δελτίο ΠΡΟΠΟ θα κυκλοφορήσει το ταχύτερο δυνατόν και πάντως όχι αργότερα από το τέλος του τρέχοντος έτους.

Τέλος, ο κ. Νειάδας αναφερόμενος στο ΛΟΤΤΟ, είπε ότι η τιμή της στήλης θα αναπροσαρμοστεί επίσης, ενώ στα υπόλοιπα παιχνίδια της εταιρίας, δεν επέρχεται επί του παρόντος καμία αλλαγή ούτε ως προς το τίμημα της στήλης, ούτε ως προς τον τρόπο διεξαγωγής ή τις κατηγορίες των νικητών.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Σ. Κωστάκος, δήλωσε ότι το σχέδιο της διακήρυξης του διαγωνισμού για την προμήθεια των τερματικών της εταιρίας θα έχει δημοσιευτεί στο διαδίκτυο έως τα τέλη Ιουνίου, διαβεβαιώνοντας παράλληλα για την πλήρη διαφάνειά του.

---- Το μέρισμα για το 2004

Τη διανομή του υπολοίπου μερίσματος της χρήσης 2004, που ανέρχεται σε 0,93 ευρώ ανά μετοχή, ενέκρινε σήμερα η ετήσια τακτική γενική συνέλευση.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία έχει προβεί σε διανομή προμερίσματος χρήσης 2004, 0,55 ευρώ ανά μετοχή στους κατόχους μετοχών με το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χ.Α. της 03/12/2004. (Συνολικό μέρισμα 1,48 ευρώ ανά μετοχή).

Δικαιούχοι του υπόλοιπου μερίσματος είναι όσοι κατείχαν μετοχές της εταιρίας στην λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. της 31/05/2005.

Από την Τετάρτη 01/06/2005, οι μετοχές θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα λήψης του παραπάνω μερίσματος.

Η καταβολή του μερίσματος θα αρχίσει την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v