Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alumil: Εγκαίνια της νέας μονάδας στα Τίρανα

Το νέο, υπερσύγχρονο βιομηχανικό συγκρότημα παραγωγής προφίλ αλουμινίου της Αλουμυλ Μυλωνάς στα Τίρανα εγκαινιάστηκε στις 30 Μαΐου, ορίζοντας νέα γραμμή επέκτασης στα Βαλκάνια για τον Όμιλο και τις ελληνικές εξαγωγές.

Alumil: Εγκαίνια της νέας μονάδας στα Τίρανα
Το νέο, υπερσύγχρονο βιομηχανικό συγκρότημα παραγωγής προφίλ αλουμινίου της Αλουμυλ Μυλωνάς στα Τίρανα εγκαινιάστηκε στις 30 Μαΐου, ορίζοντας νέα γραμμή επέκτασης στα Βαλκάνια για τον Όμιλο και τις ελληνικές εξαγωγές.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για τις εγκαταστάσεις της θυγατρικής Alumil Albania, την πρώτη επένδυση στον κλάδο του αλουμινίου στη χώρα, μία καθαρά ελληνική επένδυση, το συνολικό ύψος της οποίας ξεπερνά τα 11 εκ. ευρώ.

Με εργατικό δυναμικό πλέον 100 ατόμων, απλώνεται σε ιδιόκτητα οικόπεδα συνολικής επιφάνειας 22.000 τ.μ. επί των οποίων ανεγέρθηκαν βιομηχανικές εγκαταστάσεις 11.000 περίπου τ.μ.

Η μονάδα διαθέτει μία υπερσύγχρονη μονάδα ετήσιας παραγωγικής δυναμικότητας 6.000 τόνων προφίλ και ένα οριζόντιο βαφείο δυναμικότητας 6.000 τόνων. Στήθηκε σε χρόνο ρεκόρ, 17 περίπου μηνών.

Σημειώνεται ακόμα, ότι η Alumil Albania προμηθεύεται πρώτη ύλη από τα χυτήρια της Αλουμυλ Μυλωνάς στην Ελλάδα και δημιουργήθηκε κυρίως για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών της τοπικής αγοράς σε εξειδικευμένα προϊόντα και ειδικές βαφές προφίλ.

Η Αλβανική αγορά κινείται με πολύ υψηλούς ρυθμούς, απαιτώντας πλέον και ποιοτικά κουφώματα για συγκεκριμένες κατασκευές. Η Alumil Albania καλύπτει ταυτόχρονα την αγορά του Κοσσόβου και του Μαυροβουνίου, αγορές εξαιρετικά δύσβατες στο παρελθόν, εξάγοντας το 20% περίπου της παραγωγής της, ενώ αναμένεται ιδιαίτερα σημαντική αύξηση πωλήσεων μέσα στο 2005, η οποία θα ξεπερνά το 100%.

Η Alumil Albania εκμεταλλεύεται αποθήκες – βάσει του επενδυτικού προγράμματος 2004-2006 - για τη βέλτιστη προώθηση των προϊόντων της στα Τίρανα, στους Αγ. Σαράντα, στο Αργυρόκαστρο, στα Κορυτσά, στο Skodra, στο ElBasan και στο Fier.

Τονίζεται επίσης στην ανακοίνωση, το γεγονός ότι οι επενδύσεις στη Βαλκανική και στην Ανατολική Ευρώπη - όπως έχουν σχεδιαστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο και την Επενδυτική Επιτροπή - αποτελούν εφαλτήριο για την αξιοποίηση όλων των ισχυρών πλεονεκτημάτων των συγκεκριμένων αγορών (χαμηλό εργατικό και βιομηχανικό κόστος, ευνοϊκό φορολογικό, εργατικό και επενδυτικό καθεστώς).

Ταυτόχρονα, αποτελούν μοναδική πλατφόρμα για την παραγωγή και των περισσότερο απλών, χαμηλού κόστους προϊόντων, τα οποία ωστόσο απορροφώνται από τους ίδιους πελάτες των ακριβών, high-end προϊόντων της ευρωπαϊκής αγοράς προφίλ. Με τον τρόπο αυτό, καλύπτονται ανάγκες οι οποίες θα ικανοποιούνταν πιθανότατα από παραγωγούς εκτός Ευρώπης.

Η δημιουργία δώδεκα νέων υποστηρικτικών θέσεων στην Ελλάδα και η τακτική εισροή των κεφαλαίων από τις επενδύσεις του Ομίλου στην αλλοδαπή, αποτελούν την καλύτερη απάντηση στο γιατί δημιουργείται προστιθέμενη αξία στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της χώρας μας και στην καταπολέμηση της ανεργίας, από επενδύσεις οι οποίες δεν θα αναπτύσσονταν ούτως ή άλλως στην ημεδαπή.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν – μεταξύ άλλων – ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρήστος Φώλιας, ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σπύρος Καπράλος, κ.α. Από την Αλβανική κυβέρνηση, την εκδήλωση τίμησαν ιδιαίτερα με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας κ. Alfred Moisiou, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας κ. Anastas Angjeli, μέλη της αλβανικής κυβέρνησης, του Κοσσόβου και του Μαυροβουνίου, όπως και πλήθος εκπροσώπων της επιχειρηματικής, πολιτικής και θρησκευτικής ζωής των τριών κρατών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v