Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Motor Oil:Αύξηση 23,1% στα κέρδη ομίλου το τρίμηνο

Αύξηση 33% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών και 23,10% στα κέρδη μετά φόρων παρουσίασε ο όμιλος της Motor Oil στο πρώτο τρίμηνο του 2005, με βάση τα ΔΛΠ. Κατά 37,4% και κατά 28,6% αυξήθηκε ο κύκλος εργασιών και τα κέρδη της μητρικής αντίστοιχα. Πώς σχολιάζουν Marfin, HSBC.

Motor Oil:Αύξηση 23,1% στα κέρδη ομίλου το τρίμηνο
Αύξηση των οικονομικών της μεγεθών παρουσίασε η Motor Oil στο πρώτο τρίμηνο του 2005, τόσο σε επίπεδο ομίλου όσο και σε επίπεδο μητρικής (με βάση τα ΔΛΠ). ”Ικανοποιημένες” εμφανίζονται Marfin και HSBC.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία της περιόδου, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Motor Oil ενισχύθηκε κατά 33%, διαμορφούμενος στα 648,32 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με 487,35 εκατ. ευρώ του πρώτου τριμήνου του 2004.

Τα κέρδη μετά φόρων του ομίλου παρουσιάζουν αύξηση 23,10%, καθώς έφτασαν στα 29,08 εκατ. ευρώ σε σχέση με 23,62 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Σε επίπεδο μητρικής, ο κύκλος εργασιών έφτασε στα 531,44 εκατ. ευρώ συγκριτικά με 415,83 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο της απελθούσας χρήσης, ενισχυμένος κατά 37,4%, με τα κέρδη μετά φόρων να παρουσιάζουν αύξηση 28,6%, στα 27,94 εκατ. ευρώ, έναντι 21,73 εκατ. ευρώ πέρυσι.

----- Οι αναλυτές για τα μεγέθη

”Ικανοποιημένη” από τις επιδόσεις πρώτου τριμήνου της Motor Oil εμφανίζεται η Marfin Analysis, η οποία διατηρεί αμετάβλητες τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους.

Συμπληρώνει δε πως θα προχωρήσει σε ενδεχόμενη αναθεώρηση των εκτιμήσεών της μετά την ανακοίνωση των μεγεθών εξαμήνου.

Υψηλότερα των προβλέψεων της HSBC σε επίπεδο κερδοφορίας και ανάλογα των εκτιμήσεών της κινήθηκαν σε λειτουργικό επίπεδο τα αποτελέσματα της Motor Oil στο πρώτο τρίμηνο.

H HSBC αναφέρει πως τα κέρδη του ομίλου επωφελήθηκαν αφενός από τα υψηλότερα περιθώρια διύλισης και αφετέρου από κέρδη που προέκυψαν από την αποτίμηση των αποθεματικών.

Σε ό,τι αφορά τις επιδράσεις από την εφαρμογή των ΔΛΠ για πρώτη φορά, η HSBC αναφέρει πως οδήγησαν σε αύξηση των ιδίων κεφαλαίων της Motor Oil κατά 118 εκατ. ευρώ και συγκεκριμένα στα 298 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως η Motor Oil ωφελήθηκε, μεταξύ άλλων, από τις χαμηλότερες αποσβέσεις, αλλά και από κέρδη που προέκυψαν από συναλλαγματικές διαφορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v