Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αστήρ:Τέλη Αυγούστου ο διαγωνισμός για management

Την έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 32 εκ. ευρώ ενέκρινε μεταξύ άλλων η τακτική γενική συνέλευση της εταιρίας Αστήρ Παλάς. Στα τέλη καλοκαιριού η υποβολή δημόσιας πρόσκλησης για την ανάληψη του management. Εμφαση στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη.

Αστήρ:Τέλη Αυγούστου ο διαγωνισμός για management
Την έκδοση ομολογιακού δανείου, ύψους 32 εκατ. ευρώ ενέκρινε μεταξύ άλλων η τακτική γενική συνέλευση της εταιρίας Αστήρ Παλάς, που συνήλθε σήμερα 25 Μαΐου 2005.

Το ομολογιακό αφορά 32.000 ομολογίες, 1.000 ευρώ εκάστη και θα κατευθυνθεί στην αποπληρωμή της ανακαίνισης των ξενοδοχείων του ομίλου, επένδυση που ανέρχεται στα 73 εκατ. ευρώ, ενώ μέχρι τώρα έχουν διατεθεί κεφάλαια, ύψους 41 εκατ. ευρώ.

Η εισηγμένη θυγατρική της Εθνικής, Αστήρ Παλάς, δεν θα διανέμει μέρισμα για τη χρήση του 2004, ενώ κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης συζητήθηκε εκτενώς η απόφαση της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας να παραχωρήσει το management σε διεθνή ξενοδοχειακή εταιρία, χωρίς ωστόσο να επέλθει καμμία αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Επίσης, τονίστηκε ότι στα τέλη καλοκαιριού ή το αργότερο στις αρχές Σεπτεμβρίου, θα λάβει χώρα η δημόσια πρόσκληση προς τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό για την ανάληψη του management και στη συνέχεια η αξιολόγηση των προτάσεων.

Σκοπός του εγχειρήματος, σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος της εισηγμένης, είναι η προώθηση του τουριστικού προϊόντος, καθώς αναζητούνται ενδιαφερόμενοι που είναι γνώστες της αγοράς για την προώθηση του ομίλου στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Αλλωστε, όπως τονίστηκε στη γ.σ. στα σχέδια της ανάπτυξης της εταιρίας παραμένει η απόκτηση της υψηλής κυριότητας της έκτασης που στεγάζεται η ξενοδοχειακή μονάδα ”Αφροδίτη” και η εκμετάλλευση της Μαρίνας.

Η διοίκηση της εταιρίας προβλέπει αύξηση 20% στις κρατήσεις για το 2005.

Τέλος, η γ.σ. εξέλεξε τον Δήμαρχο Βουλιαγμένης, Γ. Κασιδόκωστα ως μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ.

Ελένη Γλάρου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v