Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Εκτιμήσεις διοίκησης για μεγέθη 2005

Περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με τις εκτιμήσεις για τα μεγέθη των Μυτιληναίου, ΜΕΤΚΑ για το 2005 παρείχε χθες (24 Μαΐου) η διοίκηση του ομίλου κατά τη διάρκεια του conference call με τους αναλυτές. Πως σχολιάζει η Marfin Analysis.

Μυτιληναίος: Εκτιμήσεις διοίκησης για μεγέθη 2005
Περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με τις εκτιμήσεις για τα μεγέθη των Μυτιληναίου, ΜΕΤΚΑ για το 2005 παρείχε χθες (24 Μαΐου) η διοίκηση του ομίλου κατά τη διάρκεια του conference call με τους αναλυτές.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Marfin Analysis η διοίκηση του ομίλου σημείωσε πως όσον αφορά στη Μυτιληναίος ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών αναμένεται να φτάσει στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης στα 800 εκατ. ευρώ, με τα EBITDA να διαμορφώνονται στα 148 εκατ. ευρώ και με τα κέρδη προ φόρων να φτάνουν στα 120 εκατ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή υπενθυμίζει πως οι προηγούμενες προβλέψεις της διοίκησης έκαναν λόγω για κέρδη προ φόρων ύψους 105 εκατ. ευρώ, με την ΕΛΒΟ να ενοποιείται με τη μέθοδο της καθαρής θέσης.

Τα έσοδα για τη ΜΕΤΚΑ, σύμφωνα πάντα με τις προβλέψεις της διοίκησης, αναμένεται να ανέλθουν στα 225 εκατ. ευρώ, με τα ΕBITDA να φτάνουν στα 44,5 εκατ. ευρώ και με τα κέρδη προ φόρων να διαμορφώνονται στα 39 εκατ. ευρώ.

Η Marfin Analysis σημειώνει πως παρά το γεγονός ότι οι προβλέψεις της διοίκησης για τα μεγέθη του 2005 είναι ”ισχυρές”, βρίσκονται ωστόσο στο χαμηλό εύρος των προβλέψεων κυρίως σε επίπεδο EBITDA.

Σε αυτό το πλαίσιο η χρηματιστηριακή εξηγεί πως η απόκλιση ενδέχεται να οφείλεται στην απότομη πτώση των τιμών της αλουμίνας κατά τους τελευταίους δυο μήνες του έτους, η οποία και επηρεάζει την κερδοφορία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v