Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cosmote: Αύξηση 9% στα κέρδη α΄ τριμήνου

Ανοδο της τάξης του 9,3% εμφάνισαν τα καθαρά κέρδη της Cosmote στο α΄ τρίμηνο του 2005 (σύμφωνα με τα US GAAP) και διαμορφώθηκαν στα 74,6 εκατ. ευρώ, δικαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Οι πωλήσεις ήταν αυξημένες κατά 6,1% και τα EBITDA κατά 8,7%.

Cosmote: Αύξηση 9% στα κέρδη α΄ τριμήνου
Ανοδο της τάξης του 9,3% εμφάνισαν τα καθαρά κέρδη της Cosmote στο α΄ τρίμηνο του 2005 σύμφωνα με τα US GAAP και διαμορφώθηκαν στα 74,6 εκατ. ευρώ.

Τα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 166 εκατ. ευρώ από 152,8 εκατ. ευρώ πέρσι, σημειώνοντας αύξηση 8,7%. Οι πωλήσεις του ομίλου αυξήθηκαν κατά 6,1% και διαμορφώθηκαν στα 380,3 εκατ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα ήταν αντίστοιχα των συγκλινουσών προβλέψεων των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν αύξηση των κερδών κατά 9,4%.

Κατά το ίδιο διάστημα, το περιθώριο κέρδους EBITDA της εταιρίας διαμορφώθηκε σε 43,7%, ενώ το περιθώριο καθαρού κέρδους ανήλθε σε 19,6%.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων των εγχώριων λειτουργιών ανήλθαν σε 147,4 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 7,3% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Ως αποτέλεσμα, το εγχώριο περιθώριο κέρδους EBITDA ανήλθε σε 42,2% έναντι 41,4% πέρυσι.

Οι καθαρές ταμειακές ροές στο τέλος του α΄ τριμήνου του 2005 ανήλθαν σε -150,1 εκατ. ευρώ ως αποτέλεσμα της καταβολής του ποσού των 299,2 εκατ. ευρώ το Μάρτιο για διανομή κερδών προηγουμένων χρήσεων και προμερίσματος. Ο καθαρός δανεισμός της εταιρίας για την ίδια περίοδο ανήλθε σε 233,3 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με 83,2 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2004.

Ο δείκτης μικτού AMOU (μέση μηνιαία χρήση ανά πελάτη σε λεπτά) στο τέλος του α΄ τριμήνου του 2005 ενισχύθηκε κατά 7,4% σε σχέση με πέρυσι, και ανήλθε σε 130 λεπτά, ενώ Ο δείκτης μικτού ARPU (μέσο μηνιαίο έσοδο ανά πελάτη) διαμορφώθηκε σε 28,6 ευρώ, σημειώνοντας μείωση 2% σε ετήσια βάση, ως αποτέλεσμα της μείωσης των τελών διασύνδεσης.

Κατά τη διάρκεια του α΄ τριμήνου του 2005, η COSMOTE (Ελλάδα) πραγματοποίησε συνολικά 24.645 καθαρές νέες συνδέσεις συμβολαίου και 54.956 νέες συνδέσεις καρτοκινητής, επιβεβαιώνοντας την κυρίαρχη θέση της στην ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Cosmote κ. Μαρτιγόπουλος, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου, δήλωσε: ”Τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2005 της Cosmote καταδεικνύουν την ικανότητα της εταιρίας να διατηρεί σταθερά υψηλές επιδόσεις σε μια αγορά που χαρακτηρίζεται από υψηλή διείσδυση και έντονο ανταγωνισμό. Η Cosmote συνέχισε την αναπτυξιακή της πορεία παρουσιάζοντας ακόμη υψηλότερη κερδοφορία, αποτέλεσμα της επιτυχημένης εμπορικής πολιτικής της, των ελκυστικών προϊόντων και υπηρεσιών της, αλλά και της αποτελεσματικής διαχείρισης κόστους”.

”Χάρη στη συνεχιζόμενη υψηλή ρευστότητά μας επιβραβεύσαμε την εμπιστοσύνη των μετόχων μας με υψηλές αποδόσεις, ενώ δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάπτυξη μέσω της επέκτασής μας στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και με οδηγό την ξεκάθαρη στρατηγική μας θα συνεχίσουμε να ανταμείβουμε τους μετόχους μας και να ισχυροποιούμε τη θέση μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό”, κατέληξε ο κ. Μαρτιγόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v