Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΔΑΠ: Νέος προσωρινός μειοδότης για την Ψυττάλεια

Η εταιρία Bilfinger Berger Baugesellschaft m.b.H, με προσφορά 41,00 ευρώ / τόνο λάσπης πλέον ΦΠΑ 19%, αναδείχθηκε προσωρινός μειοδότης για το έργο της Ψυττάλειας, όπως αποφάσισε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ, επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες του ”Χαμαιλέοντα”.

ΕΥΔΑΠ: Νέος προσωρινός μειοδότης για την Ψυττάλεια
Η εταιρία Bilfinger Berger Baugesellschaft m.b.H, με προσφορά 41,00 ευρώ / τόνο λάσπης πλέον ΦΠΑ 19%, αναδείχθηκε προσωρινός μειοδότης για το έργο της διαχείρισης της λυματολάσπης της Ψυττάλειας, όπως αποφάσισε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ, επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες του ”Χαμαιλέοντα”.

Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. της Επιχείρησης απέρριψε ομόφωνα την προσφορά της τεχνικής εταιρίας Χριστόφορος Δ. Κωνσταντινίδης, η οποία είχε ανακηρυχθεί προσωρινός μειοδότης και μετά από εισήγηση της Επιτροπής Ανάθεσης του έργου (Διεύθυνση Προμηθειών) ανακηρύχθηκε ως προσωρινός μειοδότης ο αμέσως επόμενος μειοδότης του διαγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι η προσφορά της Χριστόφορος Δ. Κωνσταντινίδης ήταν 39,70 ευρώ / τόνο και η εταιρία πρότεινε την αεριοποίηση της λάσπης επάνω στην Ψυττάλεια υπό την προϋπόθεση ότι θα αποκτούσε εγκαίρως και όλες τις αναγκαίες περιβαλλοντικές άδειες.

Στις αρχές της προηγούμενης βδομάδας, ο προϊστάμενος της αρμόδιας υπηρεσίας περιβάλλοντος ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ για προβλεπόμενη αδυναμία του προσωρινού μειοδότη να εκδώσει έγκαιρα τις απαιτούμενες περιβαλλοντικές άδειες, αλλά και για τη διαφαινόμενη έλλειψη επαρκούς τεκμηρίωσης ως προς την κάλυψη των απαιτήσεων της σχετικής κοινοτικής οδηγίας από την προτεινόμενη αεριοποίηση.

Εν όψει αυτής της εξέλιξης ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κάλεσε την Τρίτη 18/05/2005 όλες τις Νομαρχιακές και Δημοτικές Αρχές της περιοχής σε συνεδρίαση την Πέμπτη 26/05/2005 και παράλληλα ως εποπτεύουσα αρχή ζήτησε από το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ να συγκληθεί εκτάκτως με κύριο θέμα την αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης της λάσπης, υπό το φως των νέων δεδομένων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v