Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Ανάθεση έργου στη RWE Npower

Την ανάθεση με 5ετή σύμβαση της Λειτουργίας και Συντήρησης του Σταθμού Ηλεκτροπαραγωγής της Θεσσαλονίκης, στην εταιρία RWE Npower, ανακοίνωσε η Ενεργειακή Θεσσαλονίκης, μέλος του ομίλου εταιριών της Ελληνικά Πετρέλαια. Το ύψος της επένδυσης εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 250 εκ. ευρώ.

ΕΛΠΕ: Ανάθεση έργου στη RWE Npower
Την ανάθεση με 5ετή σύμβαση της Λειτουργίας και Συντήρησης του Σταθμού Ηλεκτροπαραγωγής της Θεσσαλονίκης, στην εταιρία RWE Npower, ανακοίνωσε η Ενεργειακή Θεσσαλονίκης, μέλος του ομίλου εταιριών της Ελληνικά Πετρέλαια.

Η εταιρία RWE είναι από τις μεγαλύτερες ενεργειακές εταιρίες στην Ευρώπη και λειτουργεί 46 εργοστάσια παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, συνολικής ισχύος 40.0000 MW.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Σταθμός Ηλεκτροπαραγωγής Συνδυασμένου Κύκλου ισχύος 390 MW με καύσιμο Φυσικό Αέριο, στο Βιομηχανικό Συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται στο τελικό στάδιο κατασκευής και ήδη πραγματοποιούνται έλεγχοι και δοκιμές λειτουργίας. Το ύψος της επένδυσης εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 250 εκ. ευρώ. Για την κατασκευή του σταθμού έχει χρησιμοποιηθεί η πλέον εξελιγμένη τεχνολογία τόσο για την ασφάλεια όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος.

Με την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας του Σταθμού που προγραμματίζεται για το τέλος του έτους, η Ενεργειακή Θεσσαλονίκης θα καταστεί ο πρώτος ανεξάρτητος παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα.

Η επιλογή της RWE Npower έγινε με διεθνή ανοικτό διαγωνισμό μεταξύ των μεγαλύτερων εταιριών που ασχολούνται με τη λειτουργία και Συντήρηση Σταθμών Ηλεκτροπαραγωγής και αναμένεται να προσδώσει σημαντική τεχνογνωσία στην Ενεργειακή Θεσσαλονίκης.

Τέλος, σημειώνεται ότι η Ελληνικά Πετρέλαια καθίσταται ένας ολοκληρωμένος ενεργειακός όμιλος με δραστηριότητες στους τομείς του πετρελαίου, του φυσικού αερίου, των πετροχημικών και της ηλεκτρικής ενέργειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v