Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τζίρο 1 δισ. ευρώ αναμένει ο όμιλος Μυτιληναίος

Κέρδη προ φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας υπεράνω των 120 εκατ. ευρώ και τζίρο που θα αγγίξει το 1 δις. ευρώ προανήγγειλε ο πρόεδρος του Ομίλου Μυτιληναίος κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος αναθεωρώντας ανοδικά τις αρχικές εκτιμήσεις για τα μεγέθη του Ομίλου στο τρέχον έτος.

Τζίρο 1 δισ. ευρώ αναμένει ο όμιλος Μυτιληναίος
του Δημήτρη Γλύστρα

Κέρδη προ φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας υπεράνω των 120 εκατ. ευρώ και τζίρο που θα αγγίξει το 1 δισ. ευρώ προανήγγειλε για το 2005 ο πρόεδρος του Ομίλου Μυτιληναίος κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, αναθεωρώντας ανοδικά τις αρχικές εκτιμήσεις για τα μεγέθη του Ομίλου στο τρέχον έτος.

Μιλώντας στη γενική συνέλευση ο κ. Μυτιληναίος προανήγγειλε τη σταδιακή μετατροπή του Ομίλου σε Εταιρία Συμμετοχών, καθώς όπως είπε, ”κάτι τέτοιο επιβάλλουν τα σημερινά του μεγέθη”.

”Προσπάθεια μας είναι η μετατροπή του ”μαγαζιού” σε πολυεθνικό όμιλο. Κλειδί για αυτό είναι η δομή, τα στελέχη και οι διαδικασίες, όχι η δεξιοτεχνία του οποιουδήποτε προέδρου και του οποιουδήποτε διευθύνοντος συμβούλου”, είπε χαρακτηριστικά.

Η γενική συνέλευση της Μυτιληναίος ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,20 ευρώ ανά μετοχή, αυξημένο κατά 100% από πέρυσι (0,10 ευρώ το 2003).

Δικαιούχοι είναι οι μέτοχοι που κατέχουν μετοχές στη λήξη της συνεδρίασης της 23η Μαΐου, ενώ από τις 24 Μαΐου οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα μερίσματος. Η διανομή του μερίσματος θα ξεκινήσει από τις 16 Ιουνίου 2005.

Όπως σχολίασε ο κ. Μυτιληναίος ”ο διπλασιασμός του μερίσματος αντανακλά την πορεία του Ομίλου και το 2005”.

Εξάλλου, η γ.σ. της Αλουμίνιον της Ελλάδος, ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 1 ευρώ ανά μετοχή (δηλαδή αύξηση 230% σε σχέση με πέρυσι). Δικαιούχοι είναι οι μέτοχοι που κατέχουν μετοχές στη λήξη της συνεδρίασης της 23η Μαΐου, ενώ από τις 24 Μαΐου οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα μερίσματος.

Τέλος, η γ.σ. της Μέτκα ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,20 ευρώ ανά μετοχή (αύξηση 25% σε σχέση με πέρσι), καθώς επίσης και την αύξηση κεφαλαίου με στόχο την επιστροφή κεφαλαίου 1,35 ευρώ ανά μετοχή στους μετόχους η οποία θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις.

Για το σκοπό αυτό η γ.σ. της Μέτκα αποφάσισε σε πρώτο στάδιο την αύξηση κεφαλαίου κατά περίπου 70 εκατ. ευρώ με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0,32 ευρώ σε 1,65 ευρώ.

Η ημερομηνία για την επιστροφή κεφαλαίου θα καθοριστεί σε έκτακτη γ.σ. η οποία θα πραγματοποιηθεί 20 ημέρες μετά τη σχετική απόφαση της Νομαρχίας.

Τέλος, όπως αναφέρθηκε οι διαπραγματεύσεις με την αμερικανική General Electric και τη και τη Γαλλική Αlstom για την εκχώρηση ποσοστού από 15 – 30% της ΜΕΤΚΑ είναι σε εξέλιξη. Εκτιμάται οι συζητήσεις θα καταλήξουν οριστικά στα τέλη Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v