Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλουμίνιο: Εκτιμήσεις για τα μεγέθη τετραμήνου

Η κυβέρνηση δεσμεύθηκε ότι θα αντιμετωπίσει με τον πιο ευνοϊκό τρόπο για την εταιρία Αλουμίνιον της Ελλάδος το θέμα της κάλυψής της με ηλεκτρική ενέργεια από το Μάρτιο 2006, που λήγει η σύμβαση με τη ΔΕΗ, ως την έναρξη λειτουργίας του νέου ενεργειακού εργοστασίου της ΑτΕ, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος Ευ. Μυτιληναίος.

Αλουμίνιο: Εκτιμήσεις για τα μεγέθη τετραμήνου
της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου

Η κυβέρνηση δεσμεύθηκε ότι θα αντιμετωπίσει με τον πιο ευνοϊκό τρόπο για την εταιρία Αλουμίνιον της Ελλάδος το θέμα της κάλυψής της με ηλεκτρική ενέργεια στο διάστημα που θα μεσολαβήσει από τη λήξη της προνομιακής σύμβασης με τη ΔΕΗ το Μάρτιο του 2006 μέχρι την έναρξη λειτουργίας του νέου ενεργειακού εργοστασίου της ΑτΕ.

Αυτό ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Αλουμίνιον της Ελλάδος κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος κατά τη σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας.

Ο κ. Μυτιληναίος επισήμανε ότι έκλεισε ένας πολύ μεγάλος κύκλος για την εταιρία, κύκλος σοβαρού προστατευτισμού, όπως είπε, και τώρα η ΑτΕ καλείται να αντιμετωπίσει τον πιο σκληρό διεθνή ανταγωνισμό.

Όπως έγινε γνωστό, η επιβάρυνση της εταιρίας, μετά την ολοκλήρωση της σύμβασης με τη ΔΕΗ, εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 50 εκατ. ευρώ το χρόνο. Στόχος είναι με τη νέα ενεργειακή επένδυση το κόστος αυτό να μειωθεί σε 25 εκατ. ευρώ ετησίως.

Για το 2005 διατυπώνεται η πρόβλεψη ότι θα είναι εξαιρετική χρονιά από άποψη οικονομικών μεγεθών με βάση και τα οικονομικά στοιχεία του τετραμήνου.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία οι πωλήσεις της ΑτΕ στο τετράμηνο υπερβαίνουν τα 115 εκ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων τα 22 εκ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v