Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρ. Πειραιώς: Δυναμικό άνοιγμα στη Βόρεια Ελλάδα

Άνοιγμα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδος ετοιμάζεται να κάνει ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς. Σύμφωνα με τον πρόεδρό του Μιχάλη Σάλλα, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια ο στόχος είναι να διπλασιασθεί το υπόλοιπο των δανείων που απευθύνονται στην περιοχή και να διαμορφωθεί στα 3 δισ. ευρώ.

Τρ. Πειραιώς: Δυναμικό άνοιγμα στη Βόρεια Ελλάδα
Άνοιγμα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδος ετοιμάζεται να κάνει ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρό του Μιχάλη Σάλλα, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια ο στόχος είναι να διπλασιασθεί το υπόλοιπο των δανείων, που απευθύνονται στην περιοχή και από 1,5 δισ. ευρώ που είναι σήμερα να φτάσει στα 3 δισ. ευρώ.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στις νέες επιχειρήσεις οι οποίες επενδύουν στην υψηλή τεχνολογία, αλλά και στις παραδοσιακές που καινοτομούν στη διαδικασία παραγωγής.

Την ίδια ώρα, η Βόρεια Ελλάδα, λόγω της γεωγραφικής της εγγύτητας με τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αναμένεται να αποκτήσει το ρόλο εφαλτηρίου για την περαιτέρω ανάπτυξη στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις προχθές ο όμιλος Πειραιώς ανακοίνωσε την εξαγορά του 99,7% των μετοχών της σερβικής τράπεζας Eurobank AD.

Ο κ. Σάλλας, τέλος, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η Πειραιώς κάποια στιγμή να ”δει” και την αγορά της Τουρκίας.

Γιώργος Μαντέλας

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v