Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αlpha: Συμμετοχή 100% στην Alpha Bank Κύπρου

Η Αlpha Bank ανακοίνωσε ότι η συμμετοχή της στην Alpha Bank Κύπρου ανέρχεται πλέον στο 100%, καθώς συμφώνησε με την μειοψηφία των μετόχων της για την εξαγορά του 14,36% που κατείχαν.

Αlpha: Συμμετοχή 100% στην Alpha Bank Κύπρου
Στο 100% ανέρχεται η συμμετοχή της Αlpha Bank στην Alpha Bank Κύπρος μετά την συμφωνία με τους μετόχους της μειοψηφίας για την απόκτηση του 14,36% που κατείχαν. Η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί μετά την λήψη των απαιτούμενων εγκρίσεων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η παρουσία της Αlpha Bank στη Κύπρο χρονολογείται από το 1998, όταν απέκτησε την πλειοψηφία της Lombard NatWest, η οποία μετονομάσθηκε σε Alpha Bank Κύπρος. Εκτοτε, παρουσίασε θεαματική αύξηση σε όλους τους τομείς δραστηριότητας, με αποτέλεσμα σήμερα να κατέχει το 8% με ένα δίκτυο 29 καταστημάτων στις σημαντικότερες πόλεις της Κύπρου και 600 υπαλλήλους.

Συγκεκριμένα, για τη χρήση του 2001, το ενεργητικό της Alpha Bank Κύπρος διαμορφώθηκε στα 1,85 δισ. ευρώ, τα ίδια κεφάλαια στα 160 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων στα 15,5 εκατ. ευρώ, οι χορηγήσεις στο 1 δισ. ευρώ και οι καταθέσεις στο 1,2 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v