Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Attica: Προς νέες επενδύσεις σε ναυτιλία-μεταφορές

Περαιτέρω επενδύσεις στους τομείς της ναυτιλίας και των μεταφορών εξετάζει ο όμιλος της Attica Group, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ομίλου κατά τη διάρκεια της σημερινής (18/5) ετήσιας Γ.Σ. όπου εγκρίθηκε το μέρισμα των 0,08 ευρώ για το 2004. Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα από τις 27/6.

Attica: Προς νέες επενδύσεις σε ναυτιλία-μεταφορές
Περαιτέρω επενδύσεις στους τομείς της ναυτιλίας και των μεταφορών εξετάζει ο όμιλος της Attica Group, ενώ ταυτόχρονα ο πρόεδρος της εταιρίας, Π. Παναγόπουλος άσκησε για μία ακόμη φορά κριτική στο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την ελληνική ακτοπλοία.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ομίλου κ. Περικλής Παναγόπουλος κατά τη διάρκεια της σημερινής (18 Μαίου) ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων ανέφερε πως κύριος στόχος της εταιρίας είναι η αύξηση της αποδοτικότητας των επενδεδυμένων κεφαλαίων, επιτρέποντας της να εξετάσει περαιτέρω επενδύσεις στους τομείς της ναυτιλίας και των μεταφορών.

Εξάλλου, ο ίδιος τόνισε πως ”η ανάπτυξη των ελληνικών εταιριών μέσω νέων επενδύσεων αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση ώστε οι ελληνικές εταιρίες να αποκτήσουν το μέγεθος και την ανταγωνιστικότητα που απαιτείται για να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στον διεθνή συναγωνισμό.

Οι πρόσφατες επενδύσεις της Attica Α.Ε. Συμμετοχών στο μετοχικό κεφάλαιο ναυτιλιακών εταιριών επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον του Ομίλου μας για την επιβατηγό ναυτιλία στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη γενικότερα, καθώς και την ηγετική θέση του Attica Group στην ανάπτυξη θαλασσίων οδών στη Μεσόγειο”.

Παράλληλα, για την ελληνική ακτοπλοΐα ο πρόεδρος του ομίλου ανέφερε ότι η συνεχιζόμενη καθυστέρηση στη μη συμμόρφωση της χώρας μας στον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 3577/92 εμποδίζει την ανάπτυξη των σημαντικότατων κλάδων της ακτοπλοΐας, του τουρισμού και του εμπορίου.

Εξάλλου, οι μέτοχοι της εταιρίας ενέκριναν τη διανομή μερίσματος 0,08 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2004, αυξημένο κατά 42% έναντι του περσινού, και το οποίο διαμορφώνει τη μερισματική απόδοση στο 2,8% με βάση τη χθεσινή (17/5) τιμή κλεισίματος των 2,74 ευρώ.

Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι κάτοχοι μετοχών της εταιρίας μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Σοφοκλέους την 24.06.2005. Η καταβολή του μερίσματος θα αρχίσει την Δευτέρα 11 Ιουλίου, 2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v