Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Κατασκευή 4 νέων ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων

Την κατασκευή τεσσάρων νέων μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 1.600 MW ενέκρινε πριν από λίγο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ. Η απόφαση ενεργοποιεί σχετικό δικαίωμα που της δίνει ο νόμος σε αντικατάσταση ισάριθμης ισχύος από παλαιές μονάδες.

ΔΕΗ: Κατασκευή 4 νέων ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων
της Χρύσας Λιάγγου

Την κατασκευή τεσσάρων νέων μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 1.600 MW ενέκρινε πριν από λίγο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ.

Η απόφαση ενεργοποιεί σχετικό δικαίωμα που της δίνει ο νόμος σε αντικατάσταση ισάριθμης ισχύος από παλαιές μονάδες.

Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου η πρώτη μονάδα, ισχύος 400 MW, θα κατασκευαστεί στο Αλιβέρι και θα είναι μονάδα φυσικού αερίου, σε αντικατάσταση της υφιστάμενης πετρελαϊκής.

Αποφασίστηκε επίσης η κατασκευή μίας ακόμη μονάδας φυσικού αερίου στο Μεγαλόπολη ισχύος 400 MW, σε αντικατάσταση της αντίστοιχης λιγνιτικής και μίας λιγνιτικής μονάδας στη Δυτική Μακεδονία, ισχύος 400 MW, για την οποία θα αποφασιστεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. εάν θα είναι στη Πτολεμαϊδα ή στη Φλώρινα.

Τέλος, εγκρίθηκε η κατασκευή μίας ακόμη μονάδας φυσικού αερίου για την οποία μένει να αποφασιστεί εάν θα είναι στη Μεγαλόπολη, στο Αλιβέρι ή στο Κερατσίνι εφόσον συναινέσει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v