Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Attica Ventures: Επένδυση στα Mastiha Shop

Την ολοκλήρωση των διαδικασιών της επιχειρηματικής συμμετοχής στα Mastiha Shop, γνωστοποίησε η Attica Ventures - μέλος του ομίλου Τράπεζας Αττικής, που διαχειρίζεται το Zaitech Fund ΑΚΕΣ (venture capital fund).

Attica Ventures: Επένδυση στα Mastiha Shop
Την ολοκλήρωση των διαδικασιών της επιχειρηματικής συμμετοχής στα Mastiha Shop, γνωστοποίησε η Attica Ventures - μέλος του ομίλου Τράπεζας Αττικής, που διαχειρίζεται το Zaitech Fund ΑΚΕΣ (venture capital fund).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Attica Ventures, η εταιρία Mediterra (φορέας των mastiha shop-θυγατρική της ΕΜΧ) δημιουργήθηκε το 2002 ως αποτέλεσμα της απόφασης της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου να προβάλλει και αναδείξει τις δυνατοτήτες πολλαπλών χρήσεων της μαστίχας μέσω καινοτόμων και πρωτοποριακών προϊόντων και δράσεων.

Σημειώνεται, πως το γεγονός ότι η μαστίχα παράγεται μόνο στο νησί της Χίου συνιστά ένα ξεκάθαρο φυσικό και μοναδικό παγκόσμιο συγκριτικό πλεονέκτημα που με την δημιουργία της εταιρίας άρχισε να αναδεικνύεται περαιτέρω.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η εταιρία πέτυχε:

* Την ανάπτυξη δίκτυου 5 καταστημάτων με την επωνυμία Mastiha Shop σε κομβικά σημεία (Χίος, Αθήνα – Σύνταγμα, Θεσσαλονίκη, Αεροδρόμιο ”Ελ. Βενιζέλος”, Ηράκλειο Κρήτης)

* Τη δημιουργία με βάση την μαστίχα καινοτόμων και μοναδικών προϊόντων μετά από μακροχρόνιες έρευνες και σημαντικές επιχειρηματικές συνεργασίες με σημαντικούς παραγωγούς-προμηθευτές οι οποίοι διασφαλίζουν την ποιότητα των προϊόντων.

Επιπλέον, τονίζεται, ότι από το 2003 μέχρι σήμερα υπάρχουν σε εξέλιξη ή έχουν ολοκληρωθεί 10 ερευνητικά προγράμματα με 3 πανεπιστήμια στην Ευρώπη και σε συνεργασία και με το πολύ αξιόλογο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της ΕΜΧ.

Το καινοτόμο της προσέγγισης και επιχειρηματικής δράσης των Mastiha Shop σε όλα τα επίπεδα (επιχειρηματικό μοντέλο, προϊόντα, R&D, συσκευασία, προώθηση, επικοινωνία) επιβεβαιώνεται και από τις συνεχείς διακρίσεις και βραβεία- πάνω από 10 συνολικά- που κατάφερε στα μόλις 2,5 χρόνια λειτουργίας της, να συγκεντώσει η εταιρία.

Όπως σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Ventures Γιάννης Παπαδόπουλος ”Η ΕΜΧ και τα Mastiha Shop, αποτελούν ένα ξεχωριστό και πρωτοποριακό μοντέλο συνεργασίας και επιχειρηματικής καινοτομίας, και αποδεικνύουν ότι στην ελληνική περιφέρεια υπάρχουν αξιοσημείωτες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Στόχος της συμμετοχής μας είναι η από κοινού συμπόρευση στην προσπάθεια για την παρουσία της εταιρείας και των προϊόντων της όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης και του κόσμου μέσα από εξειδικευμένα και στοχευμένα σημεία πώλησης και δίκτυα διανομής”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v