Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Δεν διανέμει έκτακτο μέρισμα το 2005

Δεν θα διανείμει έκτακτο μέρισμα η ΔΕΗ, τουλάχιστον στο 2005, από την καθαρή υπεραξία που προέκυψε σε συνέχεια της αναπροσαρμογής των παγίων της, ενώ μεταξύ των προτεραιοτήτων της Επιχείρησης συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία θυγατρικής ακινήτων.

ΔΕΗ: Δεν διανέμει έκτακτο μέρισμα το 2005
Δεν θα διανείμει έκτακτο μέρισμα η ΔΕΗ, τουλάχιστον στο 2005, από την καθαρή υπεραξία που προέκυψε σε συνέχεια της αναπροσαρμογής των παγίων της, όπως αναφέρει η Σίγμα Securities στο πρωινό της report με ημερομηνία 17 Μαΐου.

Η καθαρή υπεραξία που προέκυψε από την αναπροσαρµογή της αξίας των κτιρίων ανήλθε στα 610,6 εκατ. ευρώ, ενώ ο φόρος υπεραξίας ανέρχεται στα 36,4 εκατ. ευρώ

Η χρηματιστηριακή εξηγεί πως ο οικονομικός διευθυντής της ΔΕΗ προχώρησε στην προαναφερθείσα δήλωση, συμπληρώνοντας πως ενδέχεται να αποφασιστεί πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2005, με στόχο να υλοποιηθεί εντός του 2006.

Εξάλλου, ο οικονομικός διευθυντής της ΔΕΗ συμπλήρωσε πως μεταξύ των βασικών προτεραιοτήτων της Επιχείρησης συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία θυγατρικής ακινήτων, η οποία και αναμένεται να εισαχθεί στη Σοφοκλέους.

Τι εκτιμά η UBS

Η UBS σε έκθεσή της (17/05) με αφορμή την αναπροσαρμογή των παγίων της ΔΕΗ και της υπεραξίας που δημιούργησαν, προβλέπει ότι η εταιρία θα προχωρήσει είτε στην καταβολή εκτάκτου μερίσματος είτε σε πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών.

Παράλληλα και σε σχέση με τα μεγέθη α΄ τριμήνου ο διεθνής οίκος ”βλέπει” υποχώρηση της τάξεως του 7,3% στα κέρδη της εισηγμένης, στα 107,5 εκατ. ευρώ.

Η UBS διατηρεί την τιμή-στόχο των 24 ευρώ και τη σύσταση ”Neutral 2” για τη μετοχή της ΔΕΗ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v