Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ:Τα σχέδια και οι προβλέψεις της Telekom Srbija

Αύξηση υψηλότερη του 10% στα έσοδα του 2005 προβλέπει η διοίκηση της Telecom Srbija, η οποία προσανατολίζεται σε εξαγορές στη γειτονική Σερβία, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη. Η Telekom Srbija στην οποία συμμετέχει η Σερβική κυβέρνηση κατά 80% και ο ΟΤΕ με ποσοστό 20% κατέγραψε κύκλο εργασιών ύψους 1 δις. ευρώ το 2004.

ΟΤΕ:Τα σχέδια και οι προβλέψεις της Telekom Srbija
Αύξηση υψηλότερη του 10% στα έσοδα του 2005 προβλέπει η διοίκηση της Telekom Srbija, η οποία προσανατολίζεται σε εξαγορές στη γειτονική Σερβία, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της σερβικής εταιρίας Milan Bozic σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Dow Jones προβλέπει ενίσχυση υψηλότερη του 10% στον κύκλο εργασιών του έτους, ποσοστό το οποίο και αναμένεται να ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιτρέψει την αύξηση των τιμολογίων.

Η Telekom Srbija στην οποία συμμετέχει η Σερβική κυβέρνηση κατά 80% και ο ΟΤΕ με ποσοστό 20% κατέγραψε κύκλο εργασιών ύψους 1 δισ. ευρώ το 2004.

Εξάλλου, το Dow Jones σημειώνει πως λόγω έλλειψης ρυθμιστικής τηλεπικοινωνιακής αρχής στη Σερβία, η Telekom Srbija θα διατηρήσει το μονοπωλιακό της καθεστώς στην αγορά της σταθερής τηλεφωνίας μέχρι τα τέλη του 2006.

Η ρυθμιστική αρχή προβλέπεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της έως το τέλος του επόμενου έτους, ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Bozic, η κυβέρνηση ενδέχεται να επεκτείνει το μονοπώλιο.

Η εταιρία στοχεύει στην εξαγορά της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας Telekom Srpske στη Σερβία, καθώς σύμφωνα με τον κ. Bozic, η σερβο-βοσνιακή κυβέρνηση πρόκειται να πωλήσει την εταιρία αργότερα το καλοκαίρι.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο η Σερβική κυβέρνηση να πωλήσει το ποσοστό που κατέχει στην Telekom Srbija, ο ίδιος δήλωσε ότι η εταιρία έχει αναδιαρθρωθεί πλήρως και περιμένει τις σχετικές αποφάσεις.

Ωστόσο πρόσθεσε πως η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με την Telecom Italia SpA να μην προχωρήσει σε πώληση του 80% που κατέχει στην Telekom Srbija για ένα συγκεκριμένα χρονικό διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v