Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Attica Ventures: Συμμετοχή στην Doppler

Τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της Doppler ABEE, γνωστοποίησε η Attica Ventures - μέλος του ομίλου Τράπεζας Αττικής, που διαχειρίζεται το Zaitech Fund ΑΚΕΣ (venture capital fund στο οποίο συμμετέχουν η Τράπεζα Αττικής και το ΤΑΝΕΟ).

Attica Ventures: Συμμετοχή στην Doppler
Τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της Doppler ABEE, γνωστοποίησε η Attica Ventures - μέλος του ομίλου Τράπεζας Αττικής, που διαχειρίζεται το Zaitech Fund ΑΚΕΣ (venture capital fund στο οποίο συμμετέχουν η Τράπεζα Αττικής και το ΤΑΝΕΟ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Doppler ABEE είναι μια σύγχρονη και καινοτόμος εταιρία η οποία ιδρύθηκε το 2000 και δραστηριοποιείται στην βιομηχανική παραγωγή και εμπορία εξαρτημάτων ανελκυστήρων και πλήρων πακέτων ανελκυστήρων.

Σημειώνεται, πως στα 4 μόλις χρόνια της παρουσίας της πέτυχε να γίνει η Νο 2 εταιρία στην Ελλάδα, με 9,5 εκ. ευρώ πωλήσεις το 2004 (6,8 εκ. ευρώ το 2003), EBITDA 1,95 εκ. ευρώ και κέρδη πρό φόρων 1,03 εκ. ευρώ (0,68 εκ. ευρώ για το 2003).

Επίσης, το 40% των πωλήσεων της εταιρίας αφορά εξαγωγές και στόχος για τα επόμενα χρόνια είναι το ποσοστό αυτό να υπερβεί το 50%.

Πιο συγκεκριμένα, τα προϊόντα της εταιρίας αυτή τη στιγμή εξάγονται σε 10 χώρες, Αγγλία, Δανία, Ιρλανδία, Κύπρο, Τουρκία, Ουκρανία, όλες τις Βαλκανικές χώρες και προωθούνται συνεργασίες για εξαγωγές σε Γερμανία, Αίγυπτο, Κουβέιτ κα Πολωνία.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση της Attica Ventures, σημαντικές συμφωνίες και μακροχρόνιες συνεργασίες έχουν συναφθεί με πλήθος εταιριών στο χώρο των ανελκυστήρων, συμπεριλαμβανομένων και πολυεθνικών, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τονίζεται, πως ο επόμενος στόχος της ανάπτυξης, ιδιαίτερα των εξαγωγών σε χώρες κλειδιά, περνά μέσα από τη δημιουργία θυγατρικών εταιριών στις χώρες αυτές, αλλά και στρατηγικών συνεργασιών (join venture).

Επιπλέον, αναφέρεται, πως η έρευνα και η σχεδίαση προϊόντων αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή λειτουργίας της επιχείρησης βασική επιλογή, και εξηγεί την υψηλή ανταγωνιστικότητά της όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Τούτο διασφαλίσθηκε μέσα από τη βαθιά γνώση του αντικειμένου από τα βασικά στελέχη της εταιρίας. Χάρη στην έρευνα η εταιρία πέτυχε σε πολύ μικρό διάστημα να διαθέτει πλήρη γκάμα καινοτόμων προϊόντων για κάθε είδους ανελκυστήρες.

Στo πλαίσιo της στρατηγικής επιλογής της ανάπτυξης μέσα από καινοτόμα και νέα προϊόντα, η εταιρία εντάχθηκε στο πρόγραμμα ”Ανταγωνιστικότητα Μετρο 4.3” ΠΑΒΕΤ, του ΥΠ.ΑΝ, και σχεδιάστηκαν πλήρως και κατασκευάστηκαν πρωτότυπα μοντέλα.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται ο μηχανικός ανελκυστήρας χωρίς μηχανοστάσιο (MRL traction lift), που αποτελεί την αιχμή του δόρατος της σύγχρονης τεχνολογίας ανελκυστήρων.

Στόχος της συμμετοχής της Attica Ventures στην Doppler, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Ventures Γιάννης Παπαδόπουλος ”Είναι αφ’ ενός η πραγματοποίηση επενδύσεων για το διπλασιασμό της παραγωγικής δυναμικότητας της εταιρίας με την κατασκευή εγκαταστάσεων 4.300 τ.μ., ώστε να προωθηθεί η πλήρης ένταξη των καινοτόμων προιόντων στην παραγωγική διαδικασία και αφ’ εταίρου η περαιτέρω ανάπτυξη του εξαγωγικού δικτύου της εταιρίας είτε με θυγατρικές εταιρίες είτε μέσω στρατηγικών συνεργασιών”.

Τέλος, στις σκέψεις της εταιρίας είναι και η είσοδος σε οργανωμένες αγορές (ΧΑΑ, ΝΕΧΑ) στο προσεχές μέλλον, με στόχο, όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Doppler κ. Σταύρος Σταυρόπουλος ”να ενισχυθεί περαιτέρω η ανάπτυξη, με επιμονή στην ίδια φιλοσοφία της υψηλής ποιότητας, παραγωγικότητας, αποτελεσματικότητας, αρχές πάνω στις οποίες χτίστηκε μέχρι σήμερα η εταιρία”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v