Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Ημερίδα για την Ασφάλεια πληροφοριών

Η Intracom, σε συνεργασία με το Athens Information Technology (AIT), οργάνωσε ημερίδα για την Ασφάλεια Πληροφοριών στις εγκαταστάσεις του ΑΙΤ, την περασμένη Πέμπτη 5 Μαΐου. Tην ημερίδα παρακολούθησαν 80 ανώτερα στελέχη τραπεζών, τηλεπικοινωνιακών οργανισμών, σωμάτων ασφαλείας.

Intracom: Ημερίδα για την Ασφάλεια πληροφοριών
Η Intracom, σε συνεργασία με το Athens Information Technology (AIT), οργάνωσε ημερίδα για την Ασφάλεια Πληροφοριών στις εγκαταστάσεις του ΑΙΤ, την περασμένη Πέμπτη 5 Μαΐου.

Στόχος της ημερίδας, την οποία παρακολούθησαν 80 ανώτερα στελέχη τραπεζών, τηλεπικοινωνιακών οργανισμών, σωμάτων ασφαλείας, κρατικών φορέων και εταιριών τεχνολογίας, ήταν να ενημερωθούν τόσο σε τεχνολογικό όσο και σε θεσμικό επίπεδο οι πελάτες και συνεργάτες της Intracom για τις νέες εξελίξεις του χώρου.

Η πρωτοβουλία της Intracom για τη διοργάνωση της Ημερίδας επιβεβαιώνει τη βαρύτητα που δίνει η εταιρία στη διαμόρφωση των εξελίξεων στο χώρο της Ασφάλειας Πληροφοριών και της εφαρμογής κατάλληλων τεχνολογιών στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρίας.

Ο κ. Δημήτρης Πλαγιάννης, Γενικός Διευθυντής, Τραπεζικών και Επιχειρηματικών Λύσεων δήλωσε: ’Η ασφάλεια πληροφοριών αποτελεί μια διαρκή και επαναλαμβανόμενη διαδικασία ’διαχείρισης κινδύνων. Μελετώντας τις διεθνείς τάσεις και τους κινδύνους που αυξάνονται με εκθετική συχνότητα στη σημερινή ψηφιακή εποχή, είναι αυταπόδεικτο ότι η ασφάλεια πληροφοριών δεν είναι μόνο ζήτημα τεχνολογίας, αλλά και ζήτημα διοίκησης και θέσπισης προληπτικών διαδικασιών.

Με την επαναστατική εξέλιξη των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και την αυξανόμενη χρήση του ψηφιακού επιχειρείν, είναι πλέον άμεση η ανάγκη σχεδιασμού και υιοθέτησης νέων συστημάτων ασφάλειας με βάση τα διεθνή πρότυπα και τεχνολογίες. Και στην ελληνική αγορά υπάρχει η επιτακτική ανάγκη διαμόρφωσης ενός αποτελεσματικού επιχειρησιακού, τεχνολογικού και θεσμικού πλαισίου διαχείρισης της ασφάλειας με σύγχρονες μεθόδους και τεχνολογίες.’

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, εκπρόσωποι και ομιλητές από επιχειρηματικούς, θεσμικούς και πανεπιστημιακούς φορείς τόνισαν την αναγκαιότητα της Ασφάλειας Πληροφοριών, περιέγραψαν πρόσφατες έρευνες και πρακτικές από το διεθνή χώρο και ανέλυσαν τις πολύπλευρες διαστάσεις της σύγχρονης τεχνολογίας και των επιχειρηματικών δράσεων που απαιτούνται για την αποτελεσματική διαχείριση κινδύνων.

Τα συμπεράσματα της ημερίδας κατέδειξαν ότι η ασφάλεια πληροφοριών είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη βιωσιμότητα και την αξιοπιστία της σύγχρονης επιχείρησης. Κατά συνέπεια, αποτελεί διαρκή διαδικασία και μοχλό ανάπτυξης ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος. Η πληθώρα των οργανισμών και επιχειρήσεων στην Ελλάδα δυστυχώς ακόμα λειτουργεί κατασταλτικά, είτε με αποσπασματικούς μηχανισμούς επανόρθωσης και ανάκτησης πληροφοριών και συστημάτων, είτε με τη λογική ανταπόκρισης σε συγκεκριμένες απαιτήσεις ”συμβατότητας”, όπου αυτές έχουν θεσμοθετηθεί.

Η διεθνής πρακτική και τα νέα επιχειρησιακά δεδομένα επιβεβαιώνουν ότι η πρόληψη και η υλοποίηση ενός αξιόπιστου και ασφαλούς πλαισίου διαχείρισης πληροφοριών αποτελεί τη μόνη ασφαλή οδό για τον αποτελεσματικό περιορισμό των κινδύνων και την διασφάλιση της προοπτικής προόδου και ανάπτυξης.

Η αποτελεσματική πρόληψη είναι αυτή που συνδυάζει ένα σύνολο από δράσεις ορθολογικού σχεδιασμού με χρήση προτύπων, διαδικασίες τήρησης και συνεχούς αξιολόγησης κανόνων ασφάλειας, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση προσωπικού σε θέματα ασφάλειας, και τέλος υιοθέτηση των κατάλληλων τεχνολογιών που υλοποιούν αξιόπιστα την πολιτική ασφάλειας που ο οργανισμός έχει επιλέξει.

Η Ιntracom, παρακολουθώντας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις και επενδύοντας με συνέπεια στις σύγχρονες μεθόδους και τεχνολογίες, συγκαταλέγεται σήμερα στους μεγαλύτερους σχεδιαστές και υλοποιητές έργων Διαχείρισης Ασφάλειας στην Ελλάδα, με εξειδικευμένη τεχνογνωσία και πιστοποιημένο προσωπικό στα διεθνή πρότυπα του χώρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v