Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Διευκρινίσεις για Μονάδα Ηλεκτρισμού

Σε διευκρινίσεις για την υλοποίηση του Σταθμού 400MW στο Βόλο, από την 67% θυγατρική της, Μυτιληναίος Παραγωγή και Εμπορία Ηλεκτρικής Ενέργειας, καθώς και για την υποβολή νέας πρότασης προς την ΡΑΕ και το ΥΠΑΝ για την αδειοδότηση νέου σταθμού ηλεκτροπαραγωγής Φυσικού Αερίου, προχώρησε η διοίκηση της Μυτιληναίος, σε απάντηση της από 6/5/2005 επιστολής του Χ.Α.

Μυτιληναίος: Διευκρινίσεις για Μονάδα Ηλεκτρισμού
Σε διευκρινίσεις για την υλοποίηση του έργου του Σταθμού 400MW στο Βόλο, από την 67% θυγατρική της, Μυτιληναίος Παραγωγή και Εμπορία Ηλεκτρικής Ενέργειας, καθώς και για την υποβολή νέας πρότασης προς την ΡΑΕ και το ΥΠΑΝ για την αδειοδότηση νέου σταθμού ηλεκτροπαραγωγής Φυσικού Αερίου, προχώρησε η διοίκηση της Μυτιληναίος, σε απάντηση της από 6/5/2005 επιστολής του Χ.Α.

Ειδικότερα, σημειώνεται από τη Μυτιληναίος, πως η θυγατρική εταιρία Μυτιληναίος Παραγωγή και Εμπορία Ηλεκτρικής Ενέργειας (MPGS) έχει ήδη προωθήσει τις διαδικασίες που αφορούν στην υλοποίηση Θερμικού Σταθμού 400MW στον Βόλο.

Πιο συγκεκριμένα, όλες οι σχετικές μελέτες που είχαν ξεκινήσει το 2001 και ειδικότερα η μελέτη περιβαλλοντικών όρων ολοκληρώθηκε και εγκρίθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Εκδόθηκε δε τελικά η άδεια εγκατάστασης και παραγωγής του Σταθμού από το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης.

Επιπλέον, αναφέρεται, πως η ως άνω εταιρία αξιολογώντας την πλεονεκτική θέση που εξασφαλίζουν οι εγκαταστάσεις της Αλουμίνιον της Ελλάδος στην Βοιωτία, τόσο χωροταξικά όσο και από απόψεως ηλεκτρικού φορτίου, προχώρησε στην υποβολή νέας πρότασης προς την ΡΑΕ και το ΥΠΑΝ για την αδειοδότηση και ανάπτυξη ενός νέου ανεξάρτητου σταθμού ηλεκτροπαραγωγής με καύση Φυσικού Αερίου ονομαστικής ισχύος 412MW, για την οποία έχει ήδη λάβει την θετική γνωμοδότηση της ΡΑΕ για την Άδεια Παραγωγής.

Τέλος, επισημαίνεται από την εταιρία, ότι η διοίκηση είχε ήδη προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις, κατά συνέπεια θεωρεί ότι το επενδυτικό κοινό έχει επαρκή πληροφόρηση.

Για το λόγο αυτό δεν κρίνει σκόπιμο ότι πρέπει να επαναλαμβάνει την ενημέρωση του κοινού σε κάθε περίπτωση που δημοσιογραφικές σκοπιμότητες επιλέγουν την αναφορά στις πληροφορίες αυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v