Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Διευκρινίσεις για Bobov Dol

Στα 70,9 εκατ. ευρώ ανήλθε το ποσό της προσφοράς που κατέθεσε η ΔΕΗ για την απόκτηση της βουλγαρικής Bobov Dol, ενώ εξετάζεται από την Αρχή Ιδιωτικοποίησης η πληρότητα της προσφοράς. Την αύξηση του μετοχικού της βουλγαρικής εταιρίας εξετάζει η ΔΕΗ.

ΔΕΗ: Διευκρινίσεις για Bobov Dol
Σε διευκρινίσεις αναφορικά με το ύψος του τιμήματος για την απόκτηση της βουλγαρικής Bobov Dol, αλλά και όσον αφορά στην πληρότητα της προσφοράς της προχώρησε η ΔΕΗ, αναφέροντας παράλληλα πως σχεδιάζει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της βουλγαρικής εταιρίας κατά περίπου 30 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωσή της η ΔΕΗ επισημαίνει πως το ύψος του τιμήματος που περιείχε η προσφορά, την οποία κατέθεσε στις 27/4/05 στην Αρχή Ιδιωτικοποίησης της Βουλγαρίας (Privatisation Agency) για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρίας, που είναι η ιδιοκτήτρια του λιγνιτικού σταθμού Bobov Dol στη Βουλγαρία, ήταν 70,9 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο και ήταν το υψηλότερο στο διαγωνισμό.

Εξάλλου, αναφέρεται πως η πληρότητα της προσφοράς της ΔΕΗ εξετάζεται από την Αρχή Ιδιωτικοποίησης και αναμένεται σύντομα επίσημη ανακοίνωσή της.

Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς και με στόχο την ενίσχυση της θέσης της βουλγαρικής εταιρίας στην αγορά και την περαιτέρω ανάπτυξη της, η ΔΕΗ προγραμματίζει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής της κατά περίπου 30 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v