Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Αύξηση 38,2% στα κέρδη α’ τριμήνου

Αύξηση κατά 38,2% παρουσίασαν τα αναμορφωμένα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ στο α΄ τρίμηνο του 2005 και διαμορφώθηκαν στα 120,9 εκατ. ευρώ (με βάση τα ΔΛΠ), ξεπερνώντας τις συγκλίνουσες προβλέψεις των αναλυτών που εκτιμούσαν αύξηση 31,3%. Στα 880,8 εκατ. ευρώ έφτασαν τα λειτουργικά έσοδα, ενώ κάμψη κατά 27,8% εμφάνισαν τα έσοδα του ”Πάμε Στοίχημα”.

ΟΠΑΠ: Αύξηση 38,2% στα κέρδη α’ τριμήνου
Υψηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών κινήθηκαν τα αναμορφωμένα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ στο πρώτο τρίμηνο του 2005, τα οποία αυξήθηκαν κατά 38,2%, διαμορφούμενα στα 120,9 εκατ. ευρώ (με βάση τα ΔΛΠ), σε σχέση με 87,5 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Οι συγκλίνουσες προβλέψεις τοποθετούσαν τα αναπροσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 31,3% υψηλότερα.

Σημειώνεται πως προκειμένου να καταστούν τα μεγέθη των δύο αντίστοιχων περιόδων συγκρίσιμα, δεν έχει ληφθεί υπόψη η αναστραφείσα πρόβλεψη ποσού 148 εκατ. ευρώ του πρώτου τριμήνου 2004 αναφορικά με την υπόθεση διαιτησίας με την κοινοπραξία ”Intralot – Intralot International Ltd”, όπως εμφανίζεται στην ενοποιημένη κατάσταση αποτελεσμάτων του Α τριμήνου 2004.

Σε απόλυτα συγκρίσιμα μεγέθη (συμπεριλαμβανομένων δηλαδή των προβλέψεων για την Intralot) τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ εμφανίζουν κάμψη 34,2% σε σχέση με το 2004.

Εξάλλου, αναφέρεται πως στον υπολογισμό των καθαρών κερδών εφαρμόσθηκε συντελεστής φορολογίας 32% έναντι 35% της αντίστοιχης περιόδου 2004.

Τα λειτουργικά έσοδα ενισχύθηκαν κατά 26,7% -όπως είχε άλλωστε πρόσφατα ανακοινώσει η διοίκηση του Οργανισμού– στα 880,8 εκατ. ευρώ, έναντι 695,2 εκατ. ευρώ του 2004.

Αναλυτικότερα, τα έσοδα από τα αριθμολαχεία έφτασαν στα 554,4 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 120% έναντι του 2004, λόγω των ισχυρών αποδόσεων του ΚΙΝΟ.

Κατά 27,8% υποχώρησαν τα έσοδα του ”Πάμε Στοίχημα”, κυρίως λόγω της εισαγωγής του ΚΙΝΟ στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής από τον Οκτώβριο του 2004, του αυξημένου ανταγωνισμού από το παράνομο στοίχημα, των λιγότερων ποδοσφαιρικών παιχνιδιών, αλλά και λόγω -αν και σε χαμηλότερο βαθμό- των μειωμένων αποδόσεων του παιχνιδιού, εξηγεί η διοίκηση του ΟΠΑΠ σε ανακοίνωσή της.

Τα ημερήσια έσοδα του ΚΙΝΟ ανά πράκτορα στο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 940 ευρώ (περίπου στα 968 ευρώ τον Ιανουάριο, στα 930 ευρώ τον Φεβρουάριο και στα 935 ευρώ τον Μάρτιο), ενώ για τον Απρίλιο τα μέσα ημερήσια έσοδα ανά πράκτορα κινούνται στα επίπεδα του Φεβρουαρίου – Μαρτίου.

Ωστόσο η διοίκηση εκτιμά πως είναι πολύ νωρίς να προχωρήσει σε εκτιμήσεις κατά πόσο τα έσοδα ανά πράκτορα θα διατηρηθούν μακροπρόθεσμα.

Στο τρίμηνο τα έσοδα του Τζόκερ υποχώρησαν κατά 31,7%, από τα 84,9 εκατ. ευρώ στα 57,9 εκατ. ευρώ, ενώ κάμψη 9,1% εμφανίζουν τα έσοδα του Λόττο.

Τα αναμορφωμένα EBITDA παρουσιάζουν αύξηση 26,1%, καθώς έφτασαν στα 182,3 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 144,5 εκατ. ευρώ του πρώτου τριμήνου του 2004, με το αναμορφωμένο περιθώριο EBITDA να διαμορφώνεται στο 20,7% έναντι 20,8% πέρυσι.

Εξάλλου, η διοίκηση υπενθυμίζει πως βρίσκεται σε συζητήσεις με την Intralot, με στόχο να κάνει το ”Πάμε Στοίχημα” περισσότερο ελκυστικό για τους παίκτες.

Εξάλλου, στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως η διοίκηση στο τελευταίο εννεάμηνο έχει εντατικοποίησει τις προσπάθειές της κατά του παράνομου στοιχήματος στην Ελλάδα.

Σε αυτό το πλαίσιο υπενθυμίζεται πως ο ΟΠΑΠ κατέθεσε πρόσφατα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά ορισμένων εταιριών που δραστηριοποιούνται στο παράνομο στοίχημα, αλλά και κατά των διαφημιστικών τους εταιριών.

Σχολιάζοντας τα μεγέθη τριμήνου, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ κ. Βασίλης Νειάδας ανέφερε πως ”είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα του Α τριμήνου του 2005, τα οποία οφείλονται στην συνεχιζόμενη επιτυχή πορεία του παιχνιδιού ΚΙΝΟ.

Συνεχίζουμε την επεξεργασία των στρατηγικών ευκαιριών που θα προσδιορίσουν τη μελλοντική μας ανάπτυξη. Στο προσεχές μέλλον εκτιμούμε ότι θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τις στρατηγικές μας επιλογές, περιλαμβανομένων και αυτών που αφορούν στο παιχνίδι ”Πάμε Στοίχημα”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v