Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ:Στις 31/5 η Γ.Σ.-εκτιμήσεις για τρίμηνο (upd)

Για τις 31 Μαΐου 2005 έχει προγραμματιστεί η ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΠΑΠ όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και η διανομή επιπλέον μερίσματος 0,93 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2004.

ΟΠΑΠ:Στις 31/5 η Γ.Σ.-εκτιμήσεις για τρίμηνο (upd)
Στις 31 Μαΐου 2005 θα πραγματοποιηθεί η ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΠΑΠ όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και η διανομή επιπλέον μερίσματος 0,93 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2004.

Το συνολικό μέρισμα που θα διανείμει ο ΟΠΑΠ για την απελθούσα χρήση είναι ύψους 1,48 ευρώ, εκ του οποίου έχει ήδη διανεμηθεί το ποσό των 0,55 ευρώ με τη μορφή προμερίσματος.

Παράλληλα, ο ΟΠΑΠ σε ανακοίνωσή του επιβεβαιώνει ότι διεξάγονται συζητήσεις με την Intralot για το ”Πάμε Στοίχημα”, ενώ διατυπώνει και τις εκτιμήσεις του για αύξηση 26% στον κύκλο εργασιών του πρώτου τριμήνου, με ταυτόχρονη ενίσχυση των λειτουργικών κερδών.

Σημειώνεται ότι με σημερινή της ανακοίνωση η Intralot επιβεβαιώνει τη διεξαγωγή συζητήσεων με τον ΟΠΑΠ για την αναζωογόνηση του ”Πάμε Στοίχημα”.

Ειδικότερα, και όσον αφορά στις συζητήσεις που πραγματοποιούνται με την Intralot για το ”Πάμε Στοίχημα” η διοίκηση του Οργανισμού σημειώνει πως στόχος τους είναι το παιχνίδι να καταστεί ελκυστικότερο για τους παίκτες, επισημαίνοντας πως ”καθώς οι σχετικές συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, δεν είναι δυνατή (στην παρούσα φάση) η διεξοδική αναφορά σε επιμέρους ζητήματα”.

Σχετικά με το παιχνίδι ”Πάμε Στοίχημα”, ο ΟΠΑΠ εξηγεί πως η πτωτική πορεία του κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2004, που, κατά την εκτίμηση της διοίκησης, οφειλόταν τόσο στην εισαγωγή του παιχνιδιού ΚΙΝΟ όσο και στον αυξανόμενο παράνομο ανταγωνισμό, επιτάθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο του 2005.

Και μάλιστα με εντονότερους ρυθμούς τον Μάρτιο για συγκυριακούς λόγους που, πάντοτε κατά την εκτίμηση της διοίκησης, αποδίδονται στο ελλιπές πρόγραμμα των αγώνων, λόγω της διεξαγωγής των προκριματικών αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου και του εορτασμού του Πάσχα των Καθολικών.

Ωστόσο, συνολικά, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2005, σημειώθηκε αύξηση των πωλήσεων της εταιρίας κατά περίπου 26% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2004, αντανακλώντας την συνεχιζόμενη επιτυχή εισαγωγή του παιχνιδιού ΚΙΝΟ, αναφέρει η ανακοίνωση.

Συμπληρώνει δε, πως αυτή η αύξηση των πωλήσεων θα έχει ως αποτέλεσμα συγκρίσιμη αύξηση των προσαρμοσμένων λειτουργικών κερδών της εταιρίας (χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η αναστροφή ορισμένων προβλέψεων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2004, που έχουν ανακοινωθεί στο παρελθόν), σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Παρουσίασης.

Τέλος, αναφέρεται πως λεπτομερής αναφορά σε συγκεκριμένα οικονομικά μεγέθη θα γίνει κατά την επικείμενη ανακοίνωση των οικονομικών καταστάσεων της εταιρίας για το πρώτο τρίμηνο του 2005, αμέσως μετά την οριστικοποίηση και έγκρισή τους από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ, που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα.

------ Οι πρώτες αντιδράσεις των αναλυτών για μεγέθη

Σε συνέχεια των εκτιμήσεων της διοίκησης του ΟΠΑΠ για αύξηση 26% στον τζίρο του πρώτου τριμήνου, η Proton Securities αναφέρει πως το ποσοστό της αύξησης υποδηλώνει έσοδα ύψους περίπου 876 εκατ. ευρώ.

Το εν λόγω ποσό, συμπληρώνει η χρηματιστηριακή, είναι οριακά χαμηλότερο των εκτιμήσεων της, ενώ εξηγεί πως ενδέχεται να υποδηλώνει επιβράδυνση των μέσων ημερήσιων πωλήσεων του ΚΙΝΟ, ανά πράκτορα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v